Jak uzyskać uprawnienia od administratora?

Forum Komputery
Odpowiedz
09.06.2013 18:53
1
odpowiedz
Kwarak
44
Stary Korsarz

Jak uzyskać uprawnienia od administratora?

Jak uzyskać uprawniania od administratora, kiedy jest się zalogowanym na koncie administratora? Z tego co wiem to trzeba utworzyć hasło czy coś takiego, ale czy da się uzyskać te uprawnienia żeby nie trzeba było wpisywać hasła z każdym uruchomieniem komputera?
Pliki które chce usunąć nie mają czegoś takiego jak Właściwości -> Zgodność -> Uruchom ten program jako administrator

09.06.2013 19:02
2
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

nigdy nie miałem win7 na hasło (bo to prawie zerowe zabezpieczenie, co najwyżej siostra twoja nie uzyska dostępu).
Nie rozumiem też ciebie, nie wiem co chcesz uzyskać i jakie uprawnienia masz na myśli... Coś o usuwaniu plików piszesz, że nie możesz... Są na partycji C? Może wejdź we właściwości partycji C i zakładka zabezpieczenia lub jakaś... tam sprawdź, czy twoje konto ma uprawnienia odpowiednie by modyfikować i usuwać pliki.
(a jak w przyszłości chcesz programu jako admin uruchamiać to wyłącz UAC w win7 na stałe, klikasz start i na avatar twojego użytkownika i tam jest UAC).
A jak chcesz PC zabezpieczyć na hasło tak by FBI nie miało dostępu do danych to pobierz TrueCrypt i ustaw długie hasło lub hasło + plik, który będzie też hasłem dodatkowym (dowolny plik, nawet piosenka może być hasłem).

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl