Jak sprzedać przedmiot na allegro?
Tzn. ogłoszenie chyba będę wiedział jak umieścić, ale nie bardzo wiem jak poradzić sobie z wysyłką :(
Normalnie. Spierdalaj.
1. Zapakuj.
2. Wyślij.
Jak sprzedać przedmiot na allegro?
Jak najdrożej!
Masz konto junior, mam nadzieje?
1.Wchodzisz na stronę internetową poczty, aby zobaczyć ile kosztuje przesyłka.
2.Umieszczasz na aukcji ile owa przesyłka będzie kosztować
3.Idziesz na pocztę i prosisz o 1kg ziemniaków
A) Jeśli obsługa w poczcie spławi cię czymś w stylu "ale my nie sprzedajemy ziemniaków", to patrz punkt 3.
B) Jeśli obsługa poda ci ziemniaki to źle trafiłeś i musisz udać się do budynku naprzeciwko.
4. Wyślij ziemniaki na adres wskazany w aukcji z dołączoną karteczką, "Przepraszam, ale (tu wstaw nazwę przedmiotu) nam się skończyły.
5. Nie odpowiadaj na żadne e-maile oraz nie odbieraj telefonów od kupującego.
6. Gratulację, teraz oczekuj przybycia policji, która zabierze właściwą przesyłkę do osoby z aukcji.
1. Pakujesz przesyłkę, towar do wysyłki,
2. Idziesz na pocztę
3. Podchodzisz do okienka z wysyłaniem paczek i prosisz o druczek na paczkę
4. Piszesz na nim adres nadawcy i odbiorcy oraz kwotę pobrania (wartość przedmiotu)
5. Oddajesz w okienku
6. Płacisz za przesyłkę (zależy od kg)
7. Odbierasz potwierdzenia nadanie
Dopisze sie do wątku bo też jestem ciekawy...
Na poczcie dają jakieś kartony albo cokolwiek żeby zapakować jak się samemu nie ma?
Swoje trzeba mieć.
Jak nie masz konta bankowego to bedziesz mógł wysyłac tylko przesyłkami pobraniowymi.
Wystarczy karton od jakiegoś urządzonka, typu komórka, mikser itp. (zależnie od wielkości przesyłki) obkleić szarym papierem i napisać adres, nie musi to być jakaś super profesjonalna paczka, byle się wszystko solidnie kupy trzymało.
Gratuluję profesjonalnych odpowiedzi typu "spierdalaj" albo "jesteś debilem". Sądząc po poziomie wypowiedzi to jeden z nielicznych wątków, gdzie tacy jak wy mogliby się akurat wykazać jakąkolwiek wiedzą, a i tak nie wykorzystaliście szansy.