Jak rozdzielić utwory muzyczne na poszczegulne dzwięki.
Zna ktoś jakiś program albo coś co pozwoli mi na rozdzielenie utwory muzycznego jakiegokolwiek na poszczególne dźwięki. Chodzi mi głównie o rozdzielenie wokalu od podkładu i na odwrót.
jak rozumiem mp3? nie da sie
Można w warunkach studyjnych, ale musisz mieć w formacie WAVE. Spróbuj w VirtualDJ. Tam masz opcję oddzielenia, ale wierz mi, że jakość pozostawia sobie wiele do życzenia.
Rozdzielasz sygnał na dwie ścieżki pseudo stereo, i potem usuwasz wokal efektem, nawet audacity to ma ;)
Powodzenia!
WAVE da się jakoś załatwić. Z warunkami studyjnymi to już gorzej. Ale mów dalej.
I tego z audacity już próbowałem zostaje pogłos i echo po wokalu.
Ale, to nie zachowasz jakości dobrej, ale np do domowego śpiewania nadaje sie doskonale ;)
Tylko nie chodzi tutaj o to, że wwalisz mp3 do programu i eksportujesz jako wave. To musi być pierwotna wersja wave , wtedy jak wrzucisz na panel w studio to masz sporo możliwości. Nawet miks i master aranżu czy wokalu.
Mi ogólnie chodzi o wyciągnięcie wokalu z jakiegoś utworu i zmiksowanie go z pół gotowym utworem. (electro-house)
Bez szans, bo Ty chcesz po prostu mieć sam wokal i walnąć go do innego aranżu. Po to DJe dostają sam wokal ze studia, by zrobić remix/mix etc.
Nie martw się, z Twoim poziomem wiedzy na temat muzyki i technologii brakiem tego remiksu wyświadczasz światu przysługę
Chlopaku... sadzac po twoim poscie nigdy nie miales do czynienia z muzyka a ty chcesz zabierac sie za mash upy. Da sie odzielic wokal od podkladu ale nie mysl, ze sama wtyczka VST zrobi to za ciebie. Trzeba sie troche tym pobawic aby uzyskac jak najlepsza jakosc. Poszukaj lepiej na internecie gotowych utworow acapella.
Jesli sie tym zainteresowales na poczatek sciagnij sobie demo FL STUDIO. Program dobry na poczatki nauki jak i nawet na konkretne produkcje. Jednak "prawdziwej" muzyki nie zrobisz komputerowym programikiem.
Mam pełne fl studio 10 i kilka wtyczek. Może polecisz coś innego?