Jak podkrecic procek ?
Czytam komentarze o swojm procku i pisza niesamowte rzeczy o podkrecaniu-OC na Intel Core 2 duo 6600 http://www.amazon.com/Intel-E6600-Dual-Core-Processor-LGA775/product-reviews/B000GGQCIM/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1
Nigdy tego na moim komputerze nie bylo to robione. Chcialbym podkrecic. Jak to zrobic bezpiecznie? Prosze o konkretne kroki co gdzie pryzciskac. Jak do tego dojsc, gdzie i o ile bezpiecznie podwyzszyc taktowanie
W necie jest dużo poradników. Wystarczy chwila wygooglowania. To pierwsza sprawa. Druga to taka, że jeżeli nie podkręcałeś, a nawet nie wiedziałeś jak to się robi, lub że w ogóle to możliwe, to nie baw się w to.
Bez podania modelu płyty głównej i zasilacz, to możesz sobie najwyżej monitor podkręcić (lub przekręcić). W dodatku każdy procesor kręci się inaczej.
Wszystko jest w " mojej wizytowce "
I co, mamy szukać po Twoich wizytówkach informacji o Twoim złomie!? W google się nie chce poszukać, o swoim kompie nie łaska napisać ale oczekujesz poradnika, jak podkręcic Twój procesor!? Dawno już takiego lenia nie widziałem.
Dokładnie, sam sobie znajdź poradnik to się przynajmniej nauczysz. Ja sam podkręcałem pierwszy raz procesor łapiąc informacje z googli + metodą prób i błędów (na początku zgasła jednostka bo nie podwyższyłem napięcia :P)