Irytujący przerywnik radiowy.
Ostatnio rankami w okolicach szóstej dręczy mnie straszliwy sąsiad głoośno słuchając radia z porannymi wiadomościami (Stara Ochota, Warszawa). Chciałbym prosić o pomoc w ustaleniu nazwy nadającej stacji. Charakterystycznym elementem są mocno drażniące wysokie dźwięki pełniące funkcje czegoś w rodzaju przerywników między wiadomościami. Próbuję już od jakiegoś czasu znaleźć jakkolwiek te stacje w google, jednak nie udaje mi się, być może również dlatego, że poza tym charakterystycznym "przerywnikiem" nic o tej stacji nie wiem.
A leci dużo muzyki, czy może niewiele? Podkład pod serwis informacyjny to ma każda stacja, ciężko będzie ustalić w tej formie.
[2] +1. Idź jutro rano i spytaj co za radio... Mamy Ci z głowy wyczytać jaki był to dźwięk?
zdaje sobie sprawę, że to zdecydowanie za mało informacji, ale pomyslałem, że anuż może ktoś miał podobne doświadczenia estetyczne i mi podpowie :)
przerwyniki między wiadomościami, to pewnie mają zetka i rmf, bo u nich jest to krótki program, więc wszystko w pośpiechu, byleby zdążyć puścić patrycję markowską i jej kolejny odcinek smutnej historii o porzuceniu, zdradzie itp.
Jedynka ma tylko na początku (w zajawkach) takie coś, ale potem,gdy jest rozwinięcie tematów, to nie ma żadnego podkładu.
przynajmniej tak pamiętam, bo dawno nie słuchałem radia.