Irytujące smsy z banków etc
Otóż raz na jakis czas dostaję durne smsy o treści mniej więcej "dokonano transakcji Karta Kredytowa (...) <bank taki-sraki na kwote xxx . dziekujemy" Mam tak od początku, od kiedy jestem posiadaczem tego numeru i zgaduję że te śmieci dostaję po poprzednim użytkowniku tego numeru telefonu (t-mobile). Jednak zastanawiam się, czy da się coś z tym zrobić? Smsy podobne przychodzą też z innych banków i raz na jakiś czas dzwoni ktoś do mnie myśląc że się dodzwonił do kogo innego (za każdym razem do tej samej osoby). Czy konieczna będzie zmiana numeru? Bo serio to się robi już irytujące...
Masz kontakt z tą osobą? Przekaż jej jak wygląda sytuacja i poproś żeby w danych przekazanych bankowi zmieniła numer.
Lub jeśli masz smartfona z to możesz zarejestrować numer jako spam/blokowany i nigdy więcej nic ci nie przyjdzie.
^ Ale pewnie dzwonią z zastrzeżonych, albo za każdym razem z innych, to niewiele to da. Nie wiem jak to jest w przypadku smsów, bo nigdy takiego spamu nie dostawałem.
Opcje moim zdaniem masz trzy, uszereguję je od najlepszych:
1. Dogadujesz się z osobą, która wcześniej użytkowała ten numer.
2. Zmieniasz numer.
3. Nie robisz nic i dalej dostajesz spam.
Ja bym wybrał 1 albo 2 :D
A ja bym wybrał nr 4 :)
4. Żądasz od banku usunięcia Twojego numeru z ich bazy, gdyż nic Cię z tym bankiem nie łączy, nie korzystasz z ich usług oraz nie zezwalasz im na przetwarzanie Twojego numeru.
Ja kiedys dostawalem kupe smsowego spamu. Zidentyfikowalem numer. Napisalem maila do firmy (liste mozna znalezc w necie) ze zgodnie o ustawie o ochronie danych osobowych zadam o natychmiastowe skasowanie mnie z ich bazy danych. Jesli tego nie zrobia, to podajesz ich do rzecznika o zlamanie ustawy. Po 2 dniach od wyslania maila, przyszla odpowiedz i wiecej takich smsow nie dostaje.