Internet. Udostępnianie sieci android.
Witam. Czy jest aplikacja ktora moze postawic hotspot wifi z jakiegos wifi ? Tzn chodzi mi oto że chciałbym od sąsiada neta zajebac :D Mam hasła itp itd, tylko nie łapie zasięg. I chce zrobic coś takiego że telefonem łącze się do jego wifi stawiam hotspota z jego wifi i stawiam telefon obok sciany. A wtedy na komputerze łącze się ze swoim telefonem. Dało by rade ? :D
Da rade tylko, że jak masz slaby zasieg na hotspocie to i slaby bedzie na kompie
Jak stoje obok sciany to z 1-2 kreski łapie i daje rade cos sciagnac :) Więc czego potrzebuje ? jakiejs apki ? bo w ustawieniach da sie stawiac hotspoty tylko z danych mobilnych ..
Nie pierdol, hotspot mozna postawic ze wszystkiego
No chyba raczej nie. Łącząc się z wifi nie moge z jego postawic, bynajmniej uzywajac zainstalowanej apki w systemie :p
To dziwne ja moge wykombinujesx jakos :p
Chodzi ci o repeater wifi? Poszukaj, może uda ci się coś postawić na androidzie. Chociaż nie wróżę powodzenia.
Poszukaj w google, w tym przypadku z każdym telefonem i systemem będzie różnie.
jak znasz haslo itd to po co "hakierowanie" jak android ma to wbudowane... ? bo nie kumam.
A androidzie albo jesteś podpięty do jakiejś sieci, albo tworzysz sieć. Jeśli chcesz robić obie rzeczy jednocześnie to bez kombinowania się nie obejdzie. Sam nigdy nad tym się nie zastanawiałem ani też nie słyszałem by ktoś tak robił, ale chyba nie jest to niemożliwe.
dessloch chodzi mi o to iż z komputer nie sięga zasięgiem az tak daleko. A chciałbym sb z tego kradzionego internetu posciagac pare gierek ;)
SGS5 powinno dać radę, ma dwie anteny WiFi.
Poza tym w internetach piszą, że jakkolwiek w teorii powinno to być możliwe na starszych telefonach to wymagałoby wyspecjalizowanego oprogramowania i raczej nie warte by było zachodu, z innej beczki możesz spróbować tetheringu WiFi sąsiada przez BT jak ci bardzo zależy na braku kabli, albo USB...
Bardzo fajną aplikacją zarówno do użytkowania stacjonarnego jak i mobilnego jest TeamViewer. Posiada on możliwość zarówno zdalnego sterowania jak i transferu danych (przy łączeniu można wybrać jedną z dwóch opcji).
Poza tym przeczytaj recenzje tej apki na http://yourapps.info/aplikacje-na-androida i wszystko stanie się Alles Klar :)