Internet Stacjonarny bez telefonu domowego.
Witam. Po 2 latach męczenia się z internetem radiowym i bardzo częstym jego braku... za którego płaciłem 50 zł za 2mb. gdzie ledwo to osiągałem, mam zamiar zamówić jakiś telefon stacjonarny, tylko jaki?
Mieszkam w małej wsi, także max co tu mogę osiągnąć to 10 mb. Nie mam telefonu stacjonarnego więc w grę wchodzi podtrzymywanie łącza, ktoś może polecić coś takiego? Transfer, cena, montaż itp. z góry dzięki
Zastawiam się nad tym http://www.upc.pl/shop/products/internet/fiber-power-15/1122 ale nie wiem jak tu z brakiem telefonu domowego..
zeby podlaczyc sie do UPC - musza podciagnac do Ciebie swiatelko - watpliwa sprawa jezeli mieszkasz na wygwizdowie. Aczkolwiek zadzwon do nich i spytaj sie czy w twojej miejscowosci podlaczaja.
w każdej klatce w blokach mamy "stacjonarkę", ludzie podpinają pod to przeważnie neostradę. Od tej "skrzynki" do mnie do pokoju jest zaledwie 40 cm ściany..
Co do neo też bym mógł wziąć, ale.. mają tam jakieś dziwne routery/modemy/liveboxy, podtrzymanie łącza 30 zł + 49 abonament + 10 livebox..
+ 10 livebox..
Kup sobie jakiś router pod neo w normalnym sklepie, a nie, że im będziesz płacił za "wynajem" tego dziadostwa.