HTC i aplikacja Muzyka - wg folderów
Mam HTC One V i irytuje mnie strasznie aplikacja MUZYKA, fabrycznie instalowana w androidzie.
Współpracuje świetnie z Endomondo, umożliwia "podbicie" dźwięku audiobeats, czego nie można powiedzieć o innych tego typu programach. Jednak ma podstawowe i rzucające się w oczy wady:
1. brak odgrywania muzyki wg folderów!!!
2. usunięte utwory nadal widnieją w "bibliotece", w playerze. Nie można ich w prosty sposób usunąć.
Ktoś wie, jak sobie z tym poradzić?
To nie jest żadna aplikacja fabrycznie instalowana w Androidzie. To jest aplikacja od HTC. Nie ma w niej nic szczególnie ciekawego, a już na pewno nie audiobeats które jest zwykłym korektorem nic więcej.
Jak sobie z tym poradzić? Instalując coś porządnego typu power amp. Tam masz wszystko co potrzeba a jakość dźwięku nawet lepszą (tylko trzeba posiedzieć nad ustawieniami)
Jest jeszcze inna opcja, możesz do nawigacji po folderach używać explorera plików zamiast biblioteki, pliki z stamtąd odpalane powinny normalnie zadziałać.
Arayan, miałem poweramp'a i nie wiem, jak zmusić tę i inne aplikacje do współpracy z endomondo. tzn. jak nacisnę na ikonę muzyki, to od razu przechodzi mi do Muzyka od HTC. Mam apke ES File Explorer, jednak nie widze z jej poziomu muzyki, ktora zdarzylem juz dawno usunac. Nie ma fizycznie tych plikow, a Muzyka nadal je widzi.
Masz pewnie ustawiony odtwarzacz HTC jako domyślny, wyczyść mu ustawienie jako aplikacja domyślna.
Z kolei w bibliotece od HTC zrób rescan.
Mam rozwiązanie: jeśli skasowałeś dużo mp3 a nadal są widoczne w bibliotece MUZYKA, wystarczy wejść w menu APLIKACJE (tam, gdzie widać ile miejsca zajmują, gdzie można je zatrzymać..) i wybrać WYCZYŚĆ. Wówczas po uruchomieniu ponownym MUZYKA po kilkunastu sekundach telefon zostanie na nowo przeskanowany.