GTA 4 - problem :/
Problem z niczego.... Zainstalowałem sobie elegancko GTA4, odpaliłem na Windowsie 7, zainstalowalem Rockstar Games Social Club, wszystko działało jak należy do wczoraj. Dzisiaj próbuję odpalić, włącza mi się normalnie menu wyboru gry, kiedy próbuję włączyć samą grę, ta zaczyna mi się ładować do tzw. usranej śmierci co kończy się Menedżerem Zadań i faktem, że gra nie odpowiada... Z czego to się nagle wzięło?!
Puta madre... Przeinstalowałem, działało i dalej nie wiem o co chodzi.... Niech ktoś pomoże...
Miałem tak przy okazji pewnej misji. Wyczytałem gdzieś, że pomaga obniżenie detali oraz rozdzielczości do absolutnego minimum. Spróbuj.
zainstalowalem Rockstar Games Social Club
Jak dobrze pamiętam, to w najnowszych patchu nie jest on chyba wymagany? Może zainstaluj najnowszy patch, lub wszystkie patche po kolei?
Racja, nie jest wymagany, coś mi się pomyliło. Wszystko chodziło do czasu... Spróbuję rady Materdei. Czy wpływ może mieć fakt, że gram na lapku, albo na Radeonie? Wiem, że kilka lat temu gryzły się one na wielu nowych grach, ale to było gdzieś w latach 04-06.
[6] ---> Po części racja.
[5] ---> Podobno samo GTA IV na prawdę gryzie się z Radeonami. Mój kolega narzeka, że na jego Radku 6970, 8GB ram i bodajże Intelu Core i7 990X gra strasznie się tnie. Może po prostu nie szukał przyczyny, chodź mówił że instalował patche, różne duperele i nic. A wierzyć, wierzę bo przyznam, że zna się na sprzętach. Więc tu trochę pytanie, WTF?! Już mi na o wiele słabszej karcie chodziło płynnie.
Też tak miałem, zainstalowałem ponownie patch 1.0.7.0 i problem zniknął.