Hej. Czy jest możliwość uruchomienia gier z iPhone 3GS na iPhone 2G? No bo skoro można opcje z systemu 4.x.x wstawić w iPhone 2G to czemu by nie gry? A więc... da się? :)
Dzięki za odpowiedzi z góry.
BTW. Chce ktoś kod na 5 euro do End of Nations?
Niestety Raczej nie ma takiej możliwości, głównie ze względu na "bebechy" Iphone'a pierwszej generacji.
Chociaż możesz próbować(nie sprawdzone, moje własne przemyślenia) wgrać gry przez Installousa.
Oto jak to zrobić:
-Przerabiasz telefon(słowo klucz: jailbreak, google).
-Instalujesz z Cydii program Installous.
-Kupujesz gry przez itunes
-Ściągniete gry masz w katalogu Itunes podajże.
-Ściągasz z Cydii tweak: OpenSHH
-Przez program Ispirit(na PC) kopiujesz kupione i pobrane gry do folderu pobierania Installous'a(o ile się nie myle to: var -> mobile -> document -> installous -> Download, albo coś w tym rodzaju).
Odpalasz Installous'a, a potem klikasz na App'kę i Install.
Jak pisałem: nie sprawdzone, to moje własne przemyślenia. :)
Hm... jailbreak mam zrobiony tylko jest mały problem... nie mam dostępu do wifi żeby ściągać gry z Cydii :/
Nie ma opcji, 2G ma procesor 412 Mhz i słabiutkie GPU, 3GS jest znacznie wydajniejszym sprzętem.
Czyli się nie da? Szkoda... a chce ktoś 5 euro do End of Nations?
Tutaj nie chodzi o samą wydajność urządzenia.
iPhone 1gen i iPhone 3G mają się do iPhone 3GS i nowszych jak PS2 do PS3.
W iPhonie 3GS jest zupełnie nowa architektura. Główna różnica to nowoczesne GPU z obsługą shaderów.
To właśnie jest główna przyczyna dla której wiele gier nie ma wsparcie dla iPhone 3G i starszych.
Właśnie różnice w architekturze sprzętowej sprawiły, że iPhone 3G zatrzymał się na iOS 4, a 3GS dostanie jeszcze co najmniej iOS 6.
Czyli nie ma dużej różnicy między iPhone 3GS a iPhone 4 oprócz ceny? Bo jeśli płacić za iPhone 3 GS ok. 600 zł (używany) a iPhone 4 ok. 900 zł (też używany) to te 300 zł wydaje się na marne?
iPhone 4 posiada dużo lepszy wyświetlacz. 3GS i wcześniejsze wyświetlają 480x320, a iPhone 4 i nowsze 960x640. Rozdzielczość jest tak wysoka, że trudno zobaczyć pojedyncze piksele gołym okiem.
4-ka posiada lepszy aparat, kręci filmy w 720p i posiada żyroskop, który bywa przydatny w pewnych aplikacjach. Są jeszcze wideorozmowy facetime, ale przydatność tego typu usługi jest dyskusyjna, mi się zdarzyło kilka razy z tego korzystać, ale nie uważam tej usługi za coś niezbędnego.