Gry na Windowsa 7 i 8

Forum Komputery
Odpowiedz
27.02.2013 19:18
1
odpowiedz
darek0729
45
Pretorianin

Gry na Windowsa 7 i 8

Mam pytanie co do gier na Windowsa 8. Sam posiadam PC'ta z Windowsem 7 Home Premium 32bit. chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z grami na Win 8? Czy jest możliwość, że za jakiś czas gry nie będą wychodziły na Win7, a tylko na ósemkę? Tak jak w przypadku XP, parę gier go nie obsługiwało. Czy może Windows 8 nie jest przeznaczony do gier i to na niego nie będą wychodziły gry? Chodzi mi o to, że czy mając Windowsa 7 będę miał dostęp do wszystkich gier, bo jak już napisałem na XP parę gier nie chodziło.

I jeszcze jedno pytanie, czy jest różnica w jakości gier między Win 7 32bit, a 7 64bit?

27.02.2013 19:31
Ski_drow
2
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

Windows 7 będzie wspierany do 2020 roku więc jeszcze wiele gier będzie na nim działało co do Windowsa 8 to coraz więcej nowych tytułów będzie go obsługiwało jest to system zarówno do pracy jak i gier.

27.02.2013 19:34
X@Vier455
3
odpowiedz
X@Vier455
118
Szynszyl

Gry przestały już wspierać XP bo to system sprzed 12 lat.
Mając Windows'a 7 będziesz miał dostęp do wszystkich gier.
Jakość gier jest zawsze taka sama. Jakość tego co wyświetla twój komputer to już inna sprawa. Celuj w win7 64 bit, wersja 32 bitowa obsługuje tylko 3,2 GB Ramu a przydałoby się więcej ;)

27.02.2013 19:43
4
odpowiedz
darek0729
45
Pretorianin

No tak, tak chodziło mi o jakość wyświetlania rzeczy na moim komputerze, a nie o jakość gier, źle się wyraziłem :).

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl