GOTHIC 3 problem z szumiącym komputerem!

Forum Gry RPG
Odpowiedz
07.03.2012 17:19
Keumehi.
1
odpowiedz
Keumehi.
19
Konsul

GOTHIC 3 problem z szumiącym komputerem!

Cześć. Mam problem z grą Gothic 3, chodzi o to, że gdy gram w Gothic 3 komputer zaczyna strasznie głośno pracować (szumieć), dodam, że gram na makslywalmych detalach, jednak komputer spełnia wymagania gry. Np. taki Skyrim chodzi mi na maksylamynych detalach a komputera nawet nie słychać, w innych grach też nie mam tego problemu. Wiecie może o co chodzi?
Z góry dzięki za odpowiedz

07.03.2012 17:34
Keumehi.
2
odpowiedz
Keumehi.
19
Konsul

UP

07.03.2012 17:36
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Ten szum to z głośników, czy z wnętrza komputera, bo wentylatory mocniej pracują? Jeśli to drugie to może trzeba wyczyścić z kurzu.

Przyczyną niedyspozycji komputera może być kurz, który jest nieobojętny statycznie. Dlatego powinno się regularnie odkurzać wnętrze komputera. Koniecznie należy usunąć brud, używając (najlepiej) sprężonego powietrza, w ostateczności własnych płuc. Kurz należy usunąć całkowicie z powierzchni elektroniki.
Uwaga: nie należy do tego celu używać odkurzaczy, ładunki statyczne zgromadzone na rurach zniszczą Wam doszczętnie elektronikę. Porządki dokonujemy tylko gdy komputer jest odłączony od zasilania. Nie wystarczy posłużyć się wyłącznikiem, trzeba odłączyć wszystkie kable.

07.03.2012 17:38
Milka^_^
4
odpowiedz
Milka^_^
252
8 gwiazdek

Pewnie masz jakiś program, który po włączeniu tego szmelcu powoduje drastyczne zwiększenie obrotów na wiatraku.
1. Skalibruj go dobrze.
2. Włącz mu jakiś spokojny tryb.
3. Jak to nie jakiś taki program to nie wiem...

07.03.2012 17:40
Keumehi.
5
odpowiedz
Keumehi.
19
Konsul

Szum wydobywa się z komputera.

Komputer czyściłem tak mniej więcej jakieś dwa tyfodnie temu przy użyciu odkurzacza. Nie stosowałem się jednak do tych porad, które podałeś. Jak usunąć kurz za pomocą własnych płuc (bo do sprężonego powietrza niestety na razie mam dostepu)? Po prostu mocna dmuchac? Wtedy ten kurz nie przedostanie się dalej? Nie wiem jak to działa

I czy to naprawdę wina kurzu skoro przy innym grach komputer chodzi cicho? Tak głośno działa tylko gdy gram w G3

Milka - raczej nie, pobrałem tylko patch 1.74, ale wątpie żeby to było to

07.03.2012 17:48
6
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Jak czyściłeś i nie ma kurzu to wina jest gdzie indziej. Możesz na wszelki wypadek sprawdzić temperatury programem Aida 64 zaraz po graniu.

07.03.2012 19:04
Keumehi.
7
odpowiedz
Keumehi.
19
Konsul

mirencjum - Pobrałem program AIDA 64, ale nie wiem co mam sprawdzic w tym progremie zaraz po graniu, mozesz powiedziec?

07.03.2012 19:13
8
odpowiedz
mirencjum
66
Legend
Image

Temperatury, byś wiedział, czy nie grzeje się za mocno. Te szumienie to zaczyna się od razu jak włączasz grę, czy po pewnym czasie?

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl