Głośniki c.d - jak podłączyć ;)?

Forum Komputery
Odpowiedz
09.12.2011 13:37
Krol Pawel
1
odpowiedz
Krol Pawel
77
Generał

Głośniki c.d - jak podłączyć ;)?

Witam! Doszły do mnie te microlaby FC-530... i nie za bardzo wiem, jak podłączyć je do komputera. Dali mi kabel, gdzie z jednej strony jest zielone złącze, a z drugiej 2: białe i czerwone. Białe i czerwone podłączam pod wzmaczniacz (oczywiście odpowiednimi kolorami), a zielony do komputera, na panel tylni. Niby głośniki widzi, jak wejde w dźwięk, to pojawia się, że grają, jednak nic nie słysze, nawet jak podgłośnie.
Głośniki podłączam pod wejście Głośnik centralny/subwoofer.

Pomożecie? W zestawie był tylko jeden kabel

09.12.2011 13:43
Krol Pawel
2
odpowiedz
Krol Pawel
77
Generał

Jak podłączyłem kablem 2xminijack (jeden koniec do wzmacniacza, drugi do komputera pod złącze Głośnik centralny/subwoofer i też nic nie słychac ;/

09.12.2011 13:47
3
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Głośniki podłącz do zielonego gniazda w komputerze.
Upewnij się też, że nic nie jest podłączone do przedniego panelu (słuchawki, stare głośniki itp.)

09.12.2011 13:55
Krol Pawel
4
odpowiedz
Krol Pawel
77
Generał

No to przecież podłączam głośniki pod wzmacniacz, a wzmacniacz do komputera, tak jak w instrukcji jest napisane. Podłączyłem głośniki do telefonu tym samym kablem i normalnie działa...

09.12.2011 14:01
5
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Ech. Masz przecież kilka różnych gniazd prawda? U mnie na przykład Centralny/subwoofer ma kolor pomarańczowy i tam się nie podpina głośników 2.1.
Jeżeli wyskakuje komunikat, że podłączono głośniki i oznaczono je jako centralny/subwoofer to masz je najprawdopodobniej źle podłączone, a dodatkowo źle skonfigurowaną kartę dźwiękową. Ustaw konfigurację głośnika (w panelu Realteka bo pewnie taką masz zintegrowaną dźwiękówkę) głośniki Stereo zamiast 5.1 czy 7.1, podepnij głośnik do zielonego gniazda w panelu i wtedy sprawdzaj, czy wszystko gra.

09.12.2011 14:07
Krol Pawel
6
odpowiedz
Krol Pawel
77
Generał

Dobra, miałem poprzestawiane ustawienia w Menedżerze Dźwięku. Dzięki Narmo :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl