Odkurzyłem starszy stacjonarny komputer, żeby pograć we 2 w Heroes online jednak gra tak się tnie, że jest to praktycznie niemożliwe. Po próba de instalacji flasha i zainstalowania nowego nawet YT się tnie na wyższych rozdzielczościach. Zainstalowane 3 przeglądarki Opera, FireFox, Chrom flash i java najnowsze wszędzie to samo, przy wejściu do Herosów za każdym razem pyta o akceleracje włączam wyłączam bez znaczenia obciążenie procesora 95% w grze. Proszę o pomoc.
Komputer to:
Athlon 2x4800
3Gb Ram
Ati x850xl 512ram(DirectX 9.0b)
Windows XP Sp3
Co Ci obciąża ten procesor? Proces flash playera?
Generalnie po takiej długiej przerwie wypadałoby zebrać wszystkie aktualizację z usługi Windows update. Był taki błąd kiedy usługa zjadała cały procesor, na szczęście Bill z kolegami naprawili to zanim xp poszedł w odstawkę.
Cokolwiek z flashem jak pojawi się w którejś przeglądarce procesor jest praktycznie w 100% obciążony przełączę kartę spada poniżej 10%.
Ściągnij sobie Adobe Flash Player Uninstaller, wywal wszystkie resztki flash playera.
Użyj TFC http://www.geekstogo.com/forum/files/file/187-tfc-temp-file-cleaner-by-oldtimer/. I zainstaluj oba flash player na nowo (jeden dla IE, drugi dla reszty przeglądarek).
Chrome ma swojego flasha i on nie ma nic wspólnego z tymi w systemie(sam się aktualizuje), więc jeśli na Chrome dzieje się to samo, to może oznaczać, że problem leży gdzie indziej.
Na tym Windowsie jest bardzo archaiczny IE muszę instalować najpierw flasha dla niego ? Nie mogę tylko dla chrome albo firefoxa/opery ?
Dalej to samo odinstalowałem flasha potem użyłem tego programu, komputer sie zrestartowal zainstalowalem flasha do IE i do reszty i nic.
Coś się uparł na te IE ?? Najlepiej Firefox lub chrome z dodatkiem ABP błock do blokowania reklam i otwierania masy okienek.
Wg mnie Firefox muli jak się włącza ale jest dobre , chrome szybkie na chwilę obecną ale mniej dba o blokady reklam chyba że to naprawili.
użyj programu do przeczyszczenia dysku np ccleaner lub inny sprawdzony. Win Xp lubiłem ale jak się go nie poustawia to potrafi bardzo szybko mulić na wolniejszym kompie. W obecnym systemie tego nie odczuwam.
Czyściłem CCleanerem zainstalowałem IE 8 dalej to samo, tragedia..
Poczytałem chwilkę i nie tylko ty masz taki problem, niektórzy wpadli nawet na pomysł że to wina kont, ustawień grafiki w grze itd.
Najpewniej to wina samej gry i serwerów , z czasem może się polepszyć (co mogło by mieć sens - jak zrobisz nowe konto na innym serwerze to może działać płynniej ....nie wiem jak wygląda proces tworzenia konta a dokładnie chodzi mi o to czy sami wybieramy serwer czy to jest jakoś losowane). Może to też być wina bugów lub gra ma naprawdę dużo graczy i nie wyrabia. Miałem chęć w nią pograć ale zrezygnowałem więc nie orientuje się jak jest z ilością graczy.