Moglibyście polecić jakiś ciekawy film do obejrzenia dzisiaj? Niekoniecznie musi być w TV. Prosiłbym o nie polecanie filmów typu "wyłącz mózg i oglądaj" tylko coś bardziej ambitnego :P Co ostatnio oglądałem? Wyspa Tajemnic, K-Pax, Drive, Infiltracja. Gatunek obojętny.
Jeśli "niekoniecznie musi być w TV" to polecam Zaginioną dziewczynę/Gone girl - w reżyserii Finchera.
Dobrze się komponuje z twoją listą.
Ostatnio oglądałem "Imię róży" --> kawał dobrego kina. Kryminał/Thriller :)
The Truman Show
Choćby La Haine Kassovitza w kontekście ostatnich wydarzeń we Francji. Mocne i bezkompromisowe kino. Polecam.
Tak naprawdę to nie wiem czego dokładnie szukasz/oczekujesz.
Polecam Siła Strachu thriller trzymający w napięciu do ostatniej sceny.Możesz obejrzeć na cda.pl Polecam bo naprawdę warto:)
Miami Vice i The Equalizer.
The Theory of everything i Nightcrawler z tego roku.
Starsze i bardziej dające do myślenia to zdecydowanie Raport Mniejszości - z Tomem Cruisem, Se7en - z Pittem, Incepcja - też z Dicaprio jak wyspa niestety moim zdaniem sporo gorsza, no ale co kto lubi.
Ostatnio oglądałem Gran Torino i muszę powiedzieć, że film jest świetny.
Kawały tam też są świetne ;)
Na TVN właśnie skończył się 3 godzinny bloczek reklamowy przerywany Forrestem Gumpem.
jak za darmochę, na lewo z netu - to po co pytać... nie spodoba się, żadna strata
Ostatnio oglądałem Oldboya (2003) i film mnie zniszczył. Bardziej tarantinowski niż Tarantino.
Polecam Nightcrawler. Gyllenhaal z reszta cala obsady aktorsko pozamiatali. Swietny sensacyjny thriller, ktory pozwoli sie tez posmiac :)
Zaginiona dzoewczyna, Droga do zapomnienia, Kamerdyner, Niebo istnieje naprawde, Wakolda, Zniewolony, Rok Przystepny, Melancholia, Gość.
Djfforever - dobrze, ze oryginal ogladales, bo ten amerykanski remakiem to doslownie kupa :D tez polecam Oldboya. Wysmienicie poprowadzona fabula, troche sie dluzy, ale klimat nadrabia cala reszte. Film uczy, ze za drobiazg mozna duzo stracic...
Polecam kanal na youtubie - Sala Kinowa. Dobre, niezlezne filmy z napisami :)
Trochę niektóre filmy mają już lat ale dalej są naprawdę świetne : ) Od siebie polecam jak ktoś lubi taki zaskakujący film to według mnie najlepszy właśnie taki akcji, którego do końca się chyba nie da zrozumieć a mianowicie - Eagle Eye. Naprawdę mnie rozwalił
A ja z całego serca polecam film, może trochę w innym klimacie, ale na pewno warty obejrzenia :) Byłam w kinie na "Last Vegas" :) Świetna komedia, gwiazdorska obsada, ogólnie, jak to się mówi, daje radę :D
Megawąż. Chyba w TV4 dziś będzie, a może TV Puls?
Ostatnio oglądałem Oldboya (2003) i film mnie zniszczył. Bardziej tarantinowski niż Tarantino. to jest wersja koreańska?
Koneser
albo Wielkie piękno - La Grande bellazza. Tornatore...
obejrzyj Prawo Zemsty. Końcówkę schrzanili, ale film dobry.