Euro Truck Simulator 2 faktyczne wymagania na dzisiejsze czasy i przycinki.
Od czasu premiery ETS 2 dużo się zmieniło. Doszył nowe mapy, dodatki itd. Na jakimś filmiku widziałem porównanie grafiki dawniej i dziś i też ona nieco lepsza jest. Mam znacznie mocniejszy PC niż ten podany w wymaganiach ale mimo to nie dam radę ustawić wszystkich opcji na maks w rozdzielczości Full HD. Jak jeszcze w dzień mam stałe FPS to w nocy szczególnie w dużych miastach przy pełnym oświetleniu FPS potrafią spać nawet do 45. Ciekawe jest to że jak wyłączone w opcjach oświetlenie (tak że jest prawie ciemno) to FPS mam stałe. Może ktoś wie o co z tym chodzi i jakie są faktyczne wymagania tej gry na dzisiejsze czasy?
Spróbuj na początek włączyć grę w dx 11 zamiast w dx 9 na steam lub z pozycji notatnika, jest to eksperymentalna wersja dx 11, więc błędy mogą się pojawić.
Drugą opcją na znaczne poprawienie ilości klatek jest wyłączenie antyaliasingu, potrafi on zmniejszyć nawet 20 fps (w moim przypadku).
Trzecią opcją jest zmniejszenie odległości rysowania w lusterkach pojazdu z ultra przykładowo na średnie, 3-4 fps zyskasz.
Ostatnią rzeczą, co najbardziej zabiera fpsy jest skalowanie.
PS.
Podaj swoją konfigurację.