Diablo 3 czy 2
Witam, postanowiłem zakupić sobie Diabolo. Już kilka razy usłyszałem, że najlepiej zagrać najpierw w Diablo 2 + LoD, a dopiero później Diablo 3 + RoS. Czy jest to prawda i co stało by się gdybym ominął dwójkę? Mam pytania dotyczące także wspomnianej przed chwilą części, otóż: Istnieją jakieś modyfikacje poprawiające grafikę? Co daje dodatek Lord of Destruction?
Diablo III
LoD daje V akt i dodatkową klasę, nowe przepisy na miksowanie w kostce oraz runy.
Istnieją mody do Diablo 2, ale nie poprawiają grafiki a zmieniają grę całościowo.
D2 z LoD jest tanie jak barszcz - bierz i się nie zastanawiaj a jak Ci starczy to dokup część 3.
Praktycznie do każdego innego hack'n'slasha. Tam się nie da nic innego wymyślić.
PS. Optuję za D2.
No właśnie, że w hack'n'slashe nie gram za wiele. Można to porównać do Baldur's Gate? Czyli coś podobnego do systemu target czy też tak długo jak klikamy lub przytrzymujemy przycisk tyle czasu bijemy przeciwnika?
Skoro nie wiesz na czym polega walka w h'n's, to marsz na youtube i sprawdź filmiki z takich gier jak:
- Diablo 2/3,
- Titan Quest,
- Sacred.
W skrócie: napierniczasz na myszce aż mob padnie. Widziałeś jednego hns, widziałeś wszystkie ;-)
No więc chyba zamówię Diablo 2, zobaczę co i jak, potem zapewne zabiorę się za trójkę.
Tak przy okazji, polecacie jakąś klasę którą gra się najłatwiej, bo jak już wspomniałem nie gram w hack'n'slashe.
3 ma bodajże coś w rodzaju dema bodajże do 10 poziomu. Zawsze możesz to sprawdzić. Gra przynajmniej jest w stanie lepszy niż była od razu po premierzy. Sam bardziej polecałbym 2 z powodu stosunku ceny do jakości (jak się znudzi zawsze znajdziesz przynajmniej kilka modów które robią z tego praktycznie nową grę),
Diablo 3, a jak chcesz mniej więcej ogarnąć jako takie tło fabularne to zacznij od jedynki, potem dwójkę w LoD'em i trójkę (koniecznie z Reaper of Souls).