deszczowe, ponure gry na kompa
jakie znacie? Ma padać deszcz, a najlepiej jak będzie lał jak z cebra czasami, ale nie musi padać non stop. Pora dnia też może się zmieniać. W prawdziwym świecie, gdy leje deszcz porządnie i wiatr do tego silny, to jest wspaniały efekt wizualny jakkolwiek to brzmi ;P i ograniczona widoczność jest, no a w grach to jakaś lipa z deszczem jest, deszczyk pada dość słabo, trochę mocniej niż mżawka w prawdziwym świecie i efekt wizualny jest kiepski. Gdzie się podziały gry gdzie deszcz napie.....lalalala? bo tak najlepiej można to opisać. Chcę poczuć ten prawdziwy klimat. Stalker z modami po części dawał radę, bo ta radioaktywna burza nas odwiedzała i trzeba było się ukryć, miało to swój urok, ale deszcz był tam słabiutki, dziecięca konewka więcej wody by wylała na gracza. Przypomnijcie sobie, gdy chodziliście jako dzieci bez parasola w potworną burzę, że po kilku sekundach byliście tak mokrzy, jakby was do rzeki wrzucili i musieliście zmieniać w domu ubranie, takich burz szukam w grach!
(ostatnio pytałem o gry z przebieraniem się i ilość odpowiedzi mnie rozczarowała jak na forum, które zna cała polska, zaledwie kilka gier wymienionych, grałem we wszystkie wymienione)
Heavy rain
i ilość odpowiedzi mnie rozczarowała jak na forum, które zna cała polska
Mnie rozczarował taki jeden matoł, któremu wydaje się że jak wyprodukuje kolejne konto to go nikt nie pozna (które to już? 6 ? )
Tym bardziej że wspomniany wyżej ciężki przypadek aspergera tłumaczył się ze już pamięta swoje hasła
Rozczarowuje mnie tez potężna nieumiejętność używania Google- w końcu lepiej jak ktoś za ciebie odwali całą robotę - najlepiej w podzięce mu pocisnąć ze we wszystko się już grało -to jak nic zmotywuje go do dalszej współpracy w innych watkach (no bo ludzi nie są pamiętliwi, racja?) No ale jak się to napisze w innym wątku, to może się nie poobrażają
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2971976
Odnośnie deszczu to polecam ten świetny przeglądowy artykuł pokazujący jak zmieniał się w grach wygląd deszczu
http://www.gamesradar.com/the-evolution-of-rain/
UVI---> owszem przegapiles bo jest tam etap w ktorym pada deszcz...Ale gre polecilem bardziej pod katem ponurej atmosfery