Czy Windows Defender jest potrzebny?
Czy Windows Defender jest potrzebny gdy mam Avast! i Malwarebytes Anti-Malware? Chodzi o jego dezaktywację. Czy zapewnia dodatkowe bezpieczeństwo?
Deaktywuj smialo, z zakladanych watkow widac, ze i tak wplywasz na kompa gorzej, niz jakikolwiek wirus:)
Mark --> Wybacz, nie wiem - nigdy tego nie potrzebowalem, a defaultowo nie jest wlaczone. Widzialem Twoj watek, gdybym umial pomoc, to bym tam napisal..:)
zapewnia.
Dodatkowo zamula oraz dowala problemów.
Wysiak specu od windowsa - jak zatrzymać wykonywanie kopii zapasowej przez windowsa?
[2] Co zrobiłem źle? Wątki były ale w rzeczywistości czegoś mogłem nie zrobić lub to inny problem. Wszystko w ramach zdrowego rozsądku dlatego pytam.
Mark --> Wybacz, nie wiem - nigdy tego nie potrzebowalem, a defaultowo nie jest wlaczone. Widzialem Twoj watek, gdybym umial pomoc, to bym tam napisal..:)
no to ładny gips. Pewnie jakaś procedura wznawiająca uruchamia teraz to badziewie.. tylko jak ją wytropić i killnąć? Nikt nie ma pojęcia?
Windows Defender
Start -> wpisać services.msc [Enter] -> Windows Defender -> kliknąć 2 razy lewym przyciskiem myszy -> Typ uruchomienia: wyłączony -> Stan usługi: zatrzymaj
Kopia zapasowa
Start -> wpisać services.msc [Enter] -> Kopia zapasowa systemu Windows -> kliknąć 2 razy lewym przyciskiem myszy -> Typ uruchomienia: wyłączony -> Stan usługi: zatrzymaj
Kopia zapasowa
Start -> wpisać services.msc [Enter] -> Kopia zapasowa systemu Windows -> kliknąć 2 razy lewym przyciskiem myszy -> Typ uruchomienia: wyłączony -> Stan usługi: zatrzymaj
zrobione. Dalej mi robię kopię zapasową niestety.
Spróbuj wyłączyć Usługa Aparat kopii zapasowej na poziomie bloku Tylko od razu mówię - nie używałem tego, nie wiem, czy pomoże. Po tych operacjach zrestartuj system.
[edit] Zobacz tutaj: http://www.itechtalk.com/thread3238.html
teraz najlepsze:
pod services.msc - kopia zapasowa systemu windows - stan wyłączony.
Na pasku zadań (z prawego boku) - trwa wykonywanie kopii zapasowej (pojawia się po jakichś 2min od uruchomienia windowsa).
Wyłączyłem właśnie tą Usługę Aparat kopii zapasowej na poziomie bloku. W dalszym ciągu robi mi kopię. Chyba zostawię niech przemieli... stary system z drugiego HDD ledwo co działa (ma ze 3 lata).
wielkie dzięki - wygląda dobrze - zaraz wypróbuję.
W centrum akcji w zabezpieczeniach jest napisane, że komputer jest chroniony przed programami szpiegującymi i innym nie pożądanym oprogramowaniem przez avast! i Windows Defender.
Powinienem wyłączyć wszystkie opcje w Windows Defender?