Czy warto kupić MSI GE620 do gier?
Hej,
Czy warto kupić MSI GE620 do gier?Mam do wydania ok 3300 zł. Prosiłbym o szybką odpowiedź
@łosioł
Dlaczego nie? Wyjśnij mi swoją odpowiedz .
Macie jakieś inne propozycje do przedstawienia?
Asus K53SV?
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asusow-K53SV-Core-i5-2410M-GF-GT-540M-1-i-2-GB.51170.0.html
Generalnie do gier to lepiej kupic desktopa.
gx660 jest niezly, ale nie w iem czy za 3300 dostaniesz, moze juz potanialy
ja mam z radkiem 5870 i jak na razie kazda gra w jaka gralem chodzila plynnie w full hd z ustawieniami na maxa, ale nie bylo to nic super wymagajacego (najnowszy COD, MoH, Saboteur, dirt2)
asian88 - jezeli masz wybor desktop/laptop to laptopa odradzam - jako osoba wykorzystujaca laptopa jako główna platforme do grania od 2003 roku z ręka na sercu moge powiedziec, ze kłopotów z tym wiecej niz korzysci.
a ja sie nie zgodze
nie mam stacjonarki od 7 lat i jakos z tym zyje
oczywiscie, stacjonarka tansza, wydajniejsza, komfort wiekszy, ale ja cenie sobie mobilnosc, gram na kanapie, podlacze sie do TV przez HDMI badz tez trzymam laptopa na kolanach i jest ok
wole miec 1 komp niz 2 a laptopa musze miec do pracy...
Też cenię sobie mobilność tak jak @el.kocyk@ , a lapka bedę czasami używał jeszcze do Office-a, programy graficzne typu gimp i przeglądania internetu
Z mojego punktu widzenia wyglada to tak - gram duzo, jakies kilka godzin dziennie, laptop ktorego mam obecnie kosztowal w swoim czasie jakies 7500PLN, w tej cenie dostalem oprocz bardzo wydajnego (w swoim czasie) sprzetu super-extreme system chlodzenia, ktory dzialal super przez pierwsze pol roku, potem dzialal wydajnie, ale juz glosno - znacznie glosniej niz ten ktory mam w desktopie, po kolejnym pol roku spalila mi sie karta graficzna, GF8800 (tak samo zreszta jak w poprzednim laptopie, ktory wytrzymal jednak 2 lata bez perypetii), w ramach gwarancji mi ją wymieniono na nową, GF9800, która spaliła sie po ~9 miesiącach, karta którą mam w tej chwil też juz jest na skraju zgonu, co nie anstąpiło tylko dlatego że stwierdziłem że nie wydam juz na laptopa do gier ani złotówki i przesiadłem się na desktopa.
Laptopy to super rzecz, rowniez do gier, ale tylko jesli ktos gra casualowo, przy intensywnym graniu, to sie po prostu nie oplaca.