Zbyt się szarpie żeby było złudzenie prawdziwego życia :)
Ray tracingu 50 rdzeniowy intel by nie uciagnal z taka iloscia fps. Grafika standardowa, nic tutaj nie widze nadzwyczajnego.
ja pierdykam...
Gdzie moja szczęka?!
[4]
Procesor ma słabiutką wydajność w porównaniu do takiej karty graficznej - np GF GTX 590...
@down - ale kilka takich kart w multi-SLI sobie poradzi spokojnie. To zależy też od konkretnego setupu efektów.
Up: Zgadza sie ale karcie graficznej przy takiej szczegolowosci zabrakloby ramu jesli wszystko mialoby leciec na ray tracingu, chyba ze textury bylyby generowanie proceduralnie na gpu to co innego.
Stacja z osmioma kartami Tesla jedna, niespecjalnie wymagajaca klatke liczy w okolo 8 sekund. Wiec nie, GF 590 sobie nie poradzi.
Co by nie było... takie efekty powinny spokojnie ciskać "konsole nowej generacji" które gdzieś tam po kryjomu ponoć są szykowane... widzieliście w końcu real time'owy pokaz unreal engine 4 (3,x? nie pamiętam jak to było)? Nowa generacja i tyle. :D
A dla gościa, który to wszystko zrobił - nieprawdopodobny szacunek...
Adrianziomal
Nawet multi-sli nie pociągnie pełnego real-time raytracingu, zwłaszcza że w takich zastosowaniach dochodzą jeszcze glossy i inne pierdółki, których nic obecnie nie jest w stanie policzyć w real-time.
[13] a zeby tylko multi ;)
https://www.gry-online.pl/forum/jaki-zasilacz-do-8-x-nv580-prawie-realtime-rendering/zeb31b2d?N=1
Co to jest real-time ray-tracing? Bo niestety nic konkretnego nie znalazłem na ten temat
Raytracing w czasie rzeczywistym? :)
Czyli te przynajmniej 30 fps.
CIekawe, ciekawe. ; ) Robi wrażenie
Wysłałem wiadomość do tego kolesia, który zrobił ten filmik z zapytaniem o jego sprzęt. Tutaj jest odpowiedź:
NVIDIA G-force GTX 295
4 Gb DDR2 Ram
AMD Phaenom2 x4 965 4x 3,4GHz
I used Fraps, and loaded the map in the normal game mode.
w takim razie nie ma tam ray-tracingu.
zreszta od kiedy CE3 ma rt-rt?