Czy są jeszcze sklepy z oryginalnymi, zafoliowanymi grami Playstation 1?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
01.01.2013 00:52
1
odpowiedz
zanonimizowany878104
9
Pretorianin

Czy są jeszcze sklepy z oryginalnymi, zafoliowanymi grami Playstation 1?

Chodzi mi tutaj o sklep, do którego można pójść, obsikać murek, polizać sprzedawcę etc. nie żadne ibeje albo amazony. Najbardziej interesuje mnie Polska (rzecz jasna), Niemcy (do których się wybieram) oraz USA (do których również niedługo się wybieram). Chciałbym tylko wiedzieć, czy są takie sklepy z retro sprzętem, tym używanym i nowiuśkim. Z góry dzięki za odpowiedzi.

01.01.2013 00:57
Vaerin
2
odpowiedz
Vaerin
111
Generał

Zafoliowanych raczej nie. Ale używane można odszukać w lumpeksach.

Serio.

01.01.2013 01:00
3
odpowiedz
Konrad312
83
Konsul

Z tych wymienionych to najprędzej w USA, a jeszcze bardziej prawdopodobne w Japonii, z tego co słyszałem to mają tam całe sklepy poświęcone wyłącznie grom retro. Ale fabrycznie, oryginalnie zafoliowane gry na PS1 to jednak rzadkość i przedmiot kolekcjonerski, którego teraz w żadnym wypadku się nie otwiera :P

01.01.2013 01:01
4
odpowiedz
zanonimizowany878104
9
Pretorianin

Właśnie nie żyję w mieście, więc nie wiem czy istnieją takie sklepy z gierkami. Bardzo mi zależy, bo lubię wyszukiwać perełki i ustawić na półce. Czy jest jakaś sieć sklepów w Polsce czy za granicą z używkami? Za dwa tygodnie wybieram się do kielc, ale wątpię, żeby ktokowiek na forum był z kielc i coś poradził ;) A jak jest w innych miastach?

01.01.2013 01:03
kzwwdo
5
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Na 100% nie znajdziesz tego w mieście w sklepach.

ebay, amazon etc.

01.01.2013 11:44
6
odpowiedz
zanonimizowany878104
9
Pretorianin

a co z Play-asia ? Sprzedają tam nowe, zafoliowane gry? Kupował tam ktoś?

01.01.2013 13:22
Stalin_SAN
7
odpowiedz
Stalin_SAN
56
Valve Software
Wideo

Raczej nikłe szanse powodzenia, możesz spróbować w Japonii http://www.youtube.com/watch?v=9BjeT5T69pc

01.01.2013 14:16
8
odpowiedz
zanonimizowany878104
9
Pretorianin

[7]Mother of God...

Jak na razie nie miałbym jak i z kim do tej Japonii lecieć, ale za parę lat - kto wie ;)
W USA mam rodzinę, do Niemiec jadę na praktykę, więc jedynie tam udam się w poszukiwaniu jakiś gierek. Poza tym, jadąc do tej Japonii musiałbym się nauczyć języka, bo na angielskim tam się chyba daleko nie zajadę.

Stalin_SAN, czy jest druga część tego filmiku, bo sam lordareon mówił, że nagrają drugą część.

01.01.2013 14:22
sturm
9
odpowiedz
sturm
190
Australopitek

Takich sklepow jest calkiem sporo w okolicy. Mniejszych i wiekszych. Z tym, ze spora czesc z tych gier (o ile nie wiekszosc) to second handy.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl