Czy oplaca sie, czy warto zmieniac ten telewizor?

Forum Technologiczne
Odpowiedz
20.12.2011 02:32
1
odpowiedz
maciek 01
52
Konsul

Czy oplaca sie, czy warto zmieniac ten telewizor?

Mam telewizor Sanyo kineskopowy 28“, 100Hz. Uzywam go do grania na x360. Gra mi sie nawet dobrze. Jedyny mankament to to, ze w niektorych grach ciezko przeczytac jest teksty malymi czcionkami napisane. Innych minusow nie widze, moze dlatego, ze nie mam porownania...? Czy jak kupie jakiegos LCDka, 32“ to poczuje roznice i wszystko bedzie wyrazne i do odczytania? Czy lepiej te 1000zl wydac na cos innego? Taki tv mialbym tez do normalnego ogladania tv i do NTC.

20.12.2011 08:59
2
odpowiedz
zanonimizowany58490
6
Legionista

W sumie fajnie, że masz Sanyo bo to z tego co pamiętam były bardzo dobre telewizory ale dziś to jest dobre do oglądania TV analogowej albo wywieźć na działkę bo szkoda. Jak kupisz LCD 32" nawet nie full hd to owszem różnica będzie i to duża. Wogóle dziwie się, że jesteś w stanie grać na kineskopie :)

20.12.2011 09:05
3
odpowiedz
maciek 01
52
Konsul

Co zrobic, taka sytuacja. No wiec bede go chcial zmienic.
Wcale nie taki dobry, bo juz sie trzy razy psul i koszta naprawy zrownaly sie z jego wartoscia.

20.12.2011 09:18
4
odpowiedz
zanonimizowany58490
6
Legionista

No cóż, chociaż ja z Sanyo nigdy problemów nie miałem bo to jest marka "stara, dobra i made in japan" :) Nawet teraz chociaż nie robią już tyle co kiedyś to jednak to co robią jest na wysokim poziomie ( np. baterie sanyo eneloop ).

20.12.2011 09:21
5
odpowiedz
maciek 01
52
Konsul

Jak masz taki sentyment to moge sprzedac;)

20.12.2011 10:24
6
odpowiedz
Tuminure
106
Senator

Sugeruję poczekać - ceny na święta wzrosły o jakieś 20%.

Grasz sam? Jeżeli tak, to proponuję zakup monitora - przyda się do komputera, a także do konsoli. Ja planuję zakup LG IPS236V, który ma lepszą matrycę (niż przeciętny monitor), ma hdmi i oczywiście obsługuje full hd.

Jeżeli jednak preferujesz grać ze znajomymi to 23" może być troszkę zbyt mało - wtedy proponuję zakup telewizora. Unikaj plazm, które odstraszają rozdzielczością oraz telewizorów niemarkowych typu TECHNIKA lub Medion.

20.12.2011 10:27
7
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Ceny LCD teraz spadly na tyle, ze za 1500 zl mozna juz 40" kupic, wiec zmiana to koniecznosc, bo roznica bedzie kolosalna. A warto kupowac przed swietami, bo jest duzo promocji. Co do ogladania telewizji, to roznie z tym bywa, bo do zwyklej kablowki to na poczatku bedzie sie trudno przyzywczaic (obraz bedzie gorszy), ale po jakims czasie nie bedziesz juz widzial roznicy.

20.12.2011 12:40
8
odpowiedz
maciek 01
52
Konsul

Raczej jestem przekonany do telewizora 32" Toshiba lub LG.
Ale sygnał cyfrowy to chyba bedzie jakos przyzwoicie wygladal.

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl