wacham się czy kupić Xboxa 360 arcade bo na allegro znalazłem fajną ofertę
http://allegro.pl/xbox-360-arcade-lt-2-0-tanio-289-pln-i1911250900.html
ale nie wiem czy kupować konsola jest bez kabli ale to nie problem chciałbym poznać wasze opinie na temat arcade bo słyszałem że RROD występuje i nie wiem co zrobić pomóżcie
kupiłbym ps3 ale nie stać mnie na nią
i mam pytanie czy na arcade pogram w svr 2011 WWE'12(wiem że nie wyszło) god of war i czy jest duża różnica między arcade a np slim/premium ?
Każda gra stworzona na xbox 360 ci pójdzie na każdym xboxie 360. Co do Arcade, to nie radzę ci kupować, ponieważ konsola już jest stara i podobno mocno awaryjna. Lepiej dozbieraj trochę na elite, taka moja rada
E: Slimy się przegrzewają, elite zjada płyty (przez głupotę użytkownika), każda konsola ma swoje minusy
god of war
GoW jest na PS3, więc na Xboxie tego nie odpalisz
[2]
Więcej głupot jeszcze nie słyszałem.
Xboxy przegrzewały się, owszem. Jak były z 2005-2008 roku. W bodajże wakacje 2008 wyszły Falcony, co znacznie zmniejszyło % przegrzewania się, a rok później Jaspery, które znacznie wyeliminowały RRODa. Slimy (z tego co wiem, nie interesowałem się już, bo sam kupiłem Falcona) nie powinny się już więcej przegrzewać. A już na pewno na Slimach nie da się mieć RRODa. (dla wtajemniczonych :P)
Edit:
elite zjada płyty (przez głupotę użytkownika)
Ok, już zrozumiałem o co chodzi.
Mogłeś napisać, że Xbox rysuję płyty, jak się zaczyna go przekręcać (np. zmieniać pozycję z poziomej na pionową i odwrotnie) w czasie np. odpalonej gry.
Prawda jest taka że mająć jasper,falcona itp. rod może wystąpić przez głupotę ludzką
Mi się zepsuł Slim :p Nie przez moją głupotę. Stał sam na szafce, w dobrze wentylowanym pokoju, a przegrzał się do tego stopnia że wyłączał się po 20s. Grałem max 3h, 2 dni w tygodniu. Teraz jest serwisowany w microsofcie
Przepraszam za post pod postem, edit się skończył.
[3]
Nie powinny się przegrzewać, a przegrzewają. Ostatnio byłem u zaprzyjaźnionego specjalisty od xboxów (specjalista, zajmuje się xboxami od lat) i powiedział mi, o zgrozo, przegrzewania zdarzają się, w dodatku nierzadko. Możliwe że jestem jednym z wyjątków, ale xboxa traktowałem w dobry sposób, nie odwdzięczył się, trudno mówię. A co do zjadania płyt, to przepraszam że napisałem to w ten sposób, oczywiście chodziło mi o to co napisałeś.
Nie należy wierzyć producentom w zapewnienia
a odnośnie tej konsoli co podałem w linku to będzie się przegrzewać ? itp?
[7],[8]
Wybaczam.
[9]
Z tego co zauważyłem, to koleś nie podał roku. Lepiej uważać, żeby nie była starsza niż 2008.
Moja rada kupić Slima podstawową wersję chodzą już po 699 nówki z pezprzewodowym padem polecam sam takiego mam i nie narzekam gram w gry po 8 godzin i chłodzenie daje rade bez jakichkolwiek problemów
Pamietaj, ze na te konsole nie ma zadnej gwarancji. Koles nie podaje nawet daty produkcji konsoli, wiec mozna wywnioskowac, ze jest juz naprawiana po co najmniej jednym RRODzie. Zresszta jego negatywy potwierdzaja, ze sprzedaje zlom