Częste golenie przyśpiesza odrastanie zarostu - prawda czy mit?
Krótka piłka - prawda czy mit?
Mit.
[1] Tylko pierwszy raz. Mit....
Częste golenie nie przyśpiesza odrastania zarostu,lecz wzmacnia zarost ,włos
Częste golenie nie przyśpiesza odrastania zarostu.
[7] zgadzam się.
Nie przyspiesza ani nie wzmacnia, bo zarost to nie trawa z systemem korzennym :) Może się wydawać, że dzień po goleniu zarost jest mocniejszy i gęstszy, bo:
1) autosugestia mocna rzecz,
2) włos jest krótszy i mocniej osadzony w skórze - tak bardzo nie poddaje się naciskowi palca; sprawia to wrażenie jego twardości.
3) sam ślad po cięciu (końcówka włosa) nie rozwarstwiła się: jest jednolita, trwała i mocniej 'rysuje' skórę.
4) wróc do punktu 1).
Mit
kiedyś jak byłem dzieciakiem
goliłem by rosły
teraz jak jestem dzieciakiem i mam i muszę golić co 2 dzień chcę mieć takie jak w gimnazjum
włosy rosną w różnym tempie, a po wyrośnięciu końcówki się niszczą i robią się cieńsze, więc po przycięciu na równo wydają się gęstsze i grubsze
Nie goliłem się, ale gdy zacząłem tak golę się codziennie, góra co drugi dzień. Od małych włosków się zaczęło aż po wkurzający zarost -,-
No to ciekaw jestem dlaczego szybciej odrasta mi zarost gdy częściej się golę...
Dowiedziono naukowo, że zarost może szybciej rosnąć przed nocą spędzoną z dziewczyną w 'intymnej atmosferze'. Także przy wykonywaniu pracy fizycznej (siłownia, praca na budowie) bądź zmiana diety dostarczająca minerałów pobudzających do pracy jądra.. także leki SAA mogą powodować zaburzenia rośnięcia włosa:)
Nie odrasta szybciej, ale szybciej robi się widoczny.
Tym bardziej że naturalny włos zwęża się ku czubkowi, często też jest bladszy/bardziej przejrzysty im bliżej czubka.
A ucięty i odrastający jest grubszy i równo zakończony.
Dowiedziono naukowo, że zarost może szybciej rosnąć przed nocą spędzoną z dziewczyną w 'intymnej atmosferze'.
Czekaj jak to szlo? 99.9% chrzescijanskich historykow potwierdza: Jezus Chrystus byl postacia historyczna ?
Linki do badan albo na drzewo z takimi stwierdzeniami.
Co do drugiej czesci - rozumiem ze zarost ma zdolnosci jasnowidzenia i wie co sie wydarzy przed jego wlascicielem, w rezultacie szybciej rosnie?