Czemu Internet od Orange/TP ma takie problemy z YT?
Ciekawi mnie to. Nawet bardzo.
Wszystko było jak najbardziej w porządku. Kiedy pewnego razu YouTube surowo odmawiał posłuszeństwa zmieniając rozdzielczość filmu do 140p i zatrzymywaniem buforowania na 2. sekundzie.
Forum Orange wrze, to samo niektóre tematy na innych forach w Internecie.
Co jest nie tak z tym operatorem, że do tej pory wszystko śmigało, a teraz ni hu hu nie zamierza?
To nie tylko się u pomarańczowych dzieje. U mnie (lokalny dostawca) też YT się pierdzieli na okrągło... to raz wybieram 1080p i się zawiesza cały player i trzeba stronę odświeżyć, raz nawet 360p nie chce się wczytać. Nie mam bladego pojęcia co Google odpierdziela.
Sprobujcie zablokowac ip serwerow przechowujacych cache danych yt wklejajac w start uruchom taka linijkie:
netsh advfirewall firewall add rule name="GOLHACK" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes
Do dzialania wymagany jest wlaczony firewall systemowy.
Jesli wystapia problemy to w start uruchom wklejcie takie cos:
netsh advfirewall firewall delete rule name="GOLHACK"
U mnie TPSA/Orange dokładnie to samo, od 3 tygodni naładować cokolwiek na youtubie to sukces. Mam nadzieje, że w końcu się ogarną bo zaczyna to być bardzo denerwujące.
@up GOLHACK ? XD
Potwierdzam sposób cruisera - ja te IP w firewalla wpisałem.
YT Chodzi dużo lepiej
Też mogę potwierdzić ten sposób - śmiga jak za dawnych... dni. :)
Ta metoda ktora podalem stosowana jest przez ludzi na calym swiecie i dziala bardzo skutecznie, do tego jest niezalezna od ISP.
U mnie na linii TP/Oragne dziala pomyslnie od kilku miesiecy razem z wlaczonym HTML5.
Podane ip mozna tez zablokowac na stale globalnie dla wszystkich uzykownikow sieci lokalnej, blokujac ip na routerze. Do tego potrzebny jest jedna dobrej marki router lub firmware ddwrt.
[5] to to :)