A ma byc po ponad 8 zl.
Ciekawe co bedzie kolejne.
CH w D rzadowi !
Coś mi to przypomina... a dzisiaj byłem na premierze Czarnego Czwartku...
W jednym z rzeszowskich sklepow widzialem tabliczke. CUKRU BRAK OD PRZYSZŁEGO TYG NIE PROWADZIMY HURTOWEJ SPRZEDAZY CUKRU. NA OSOBE MOZNA NABYC 10 KG :E
Naprawde , to juz zaczyna byc chore, kiedy ogolnopolski protest ? Kiedy marsz i blokady drog ? Kiedy rewolucja ?
jest dobrze ,jest dobrze ale nie najgorzej jest
W Chacie Polskiej w Poznaniu 3,39 za kg
Niektórzy sie powini leczyc z rządofobii ( abstrahując nawet od faktu kto aktualnie rządzi)
raczej ch w D TVN, bo to oni wywolali panike.
I 2xch w D Tesco, ktore bedac sklepem detalicznym sprzedaje pojedynczym klientom po 50kg cukru (dzisiaj w Warszawie)
bo Unia nałożyła limity na producentów, chcieliście państwo socjalne dbające o swych obywateli to będziecie je mieli
Dziś nabyłem 10kg. Może przeżyję.
Coś mi to przypomina
No mi też...
http://www.ppr.pl/artykul-cukier-dalej-drogi-90920.php
w 2004 też była panika i brakowało cukru na półkach w sklepie (sic!)
LoL myszor czyżbyś prowadził super ważne i tajne badania nad zawartością cukru w cukrze!
Aż tak dużo producentów bimbru na forum? U mnie 1 kg wystarcza średnio na 3-4 miesiące.
z super-superów:
"U prząśniczki siedzą, jak anioł dzieweczki
Pędzą, pędzą, pędzą bimber z porzeczki"
żeby tak rosły nasze pensyjki!
Ciekawe gdzie idzie ten zysk, rolnicy na burakach na pewno się nie dorabiają więc pewnie niemieckie cukrownie koszą gruba kasę. Ciekawe po ile cukier jest w czechach albo na słowacji, może będzie opłacać się tam zajechać i kupić paletę a potem w polsce sprzedać.
edit:
w czeskim sklepie online cukr po 3.85 PLN za kilo, czyli jakby kupić u nich w hurcie to jeszcze taniej,
http://www.napoje-online.cz/kolonial-cukr-mouka-sul-c-109_124.html
ok cukier mamy omówiony . czas na mąkę. ziemniaczana 7.5 zł dzisiejsza dostawa
ale jest też dobra wiadomość -parowozy i jachty staniały
DanuelX - nie , ogolnie to nie czytam nic zwiazanego z polityka bo mnie nosi, ale dzis jak mi mamuska oznajmila to , to az mi sie podnioslo cisnienie, zeby zwykle produkty codzinnego uzytku tak podrozaly ? to juz ku^#$ jaja na maxa
Może by ceny cukru obchodziły... gdyby nie to, że ostatni raz cukier kupowałem we wrześniu... na co wam po te 10kg? Dla mnie to zapas na kilka lat. Ech... niektóry ludzie to naprawdę, takie rzeczy tylko w Polsce!
Mi cukier w pracy 1kg schodzi w pare miesiecy, ale nie w tym rzecz, czemu mam placic za cos 2, czy 3 razy wiecej ?
Po to asz Biedronkę żeby po 3,50 kupowac
A jeszcze nie dawno był po 3zł, wczoraj już 3.60 kosztował. Wzrost ceny o 20% to jest to!
Czy przez to, że drożeje cukier, podrożeje też piwo?
Zła kategoria. Powinna być: polityka i religia.
[1] - A ma byc po ponad 8 zl.
Skąd te informacje?
Cukier jest nie zdrowy ,a zresztą co tam cukier ,benzyna , i napędowy !!!! niedługo po 6 zeta za litr będą kosztować ,i dojdzie do tego że na rowerach będziemy popylać!!,wyprodukowanie litra benzyny kosztuje nieco ponad złotówkę a reszta to te pierd... podatki ,jeba... rżąd
W sobotę odwiedziłem dyskont, hipermarket i sklep osiedlowy - w każdym mozna było kupić cukier poniżej 4zł.
Skąd bierzecie te ceny??
Jak człowiek chce to udowodni, że chleb jest po dychu bo spokojnie można taki kupic - tyulko jaki ma to sens skoro większośc ludzi kupuje ten w przedziele 2-4zł?
niedługo po 6 zeta za litr będą kosztować ,i dojdzie do tego że na rowerach będziemy popylać
Jazda rowerem jest zdrowa dla organizmu. Spaliny samochodowe powodują zanieczyszczenie środowiska oraz wiele chorób układu oddechowego i krwionośnego!
Ja w sobotę płaciłem 3,79zł za cukier (10kg kupiłem bo to cholera wie) co do mąki to nie wiem. Ale kurna istna komuna się robi :D np. w Biedronce w sobotę cukru nie było. W sklepie na osiedlu u mnie cukier po 4,95 :/
Śmiałem się wczoraj do matki że jak faktycznie będzie po 8-9zł to wale ten biały i przerzucam się na brązowy :D bo taka sama cena :D
Mój ojciec jest pszczelarzem i co roku kupuje ok 250-300kg cukru potrzebnego do syropu, którym nakarmi pszczoły. Znowu miód pójdzie w górę.
To ile wy tego cukru wsypujecie do herbaty, ze wam drogo? Cały worek? Mi jeden kilogram starcza na 3-5 miesięcy.
Mój ojciec jest pszczelarzem i co roku kupuje ok 250-300kg cukru potrzebnego do syropu, którym nakarmi pszczoły.
A później wychodzi piękny scukrzony miód. Pycha
Czy przez to, że drożeje cukier, podrożeje też piwo? Pierwsza informacja, która jest prawdziwie przerażająca.
DanuelX - Ty chyba nie wiesz jak prowadzi się pasiekę także zamilcz na wieki.
Pozwól, że ci wytłumaczę ignorancie: Pszczoła jako owad nie jest tworem tresowanym, nie robi miodu w celu zaspokojenia potrzeby twoich kubków smakowych. Pamiętasz bajkę o mrówce i koniku polnym? Mrówka pieczołowicie pracowała przez całe lato, zbierała pokarm na zimę, gdy konik nie robił nic. Przyszła zima - mrówka zjadła to co zebrałam i przeżyła. Za mrówkę podstaw sobie pszczołę. Tak! Pszczoła zbiera miód, żeby żywić się nim w zimie! Jeśli pszczelarz zabierze miód z ula, to co będzie jadła pszczółka? NIC, PADNIE Z GŁODU. I dlatego robi się pszczołom na zimę odpowiedni syrop, czyli gorącą wodę wymieszaną z cukrem, żeby MIAŁA CO JEŚĆ. A, że miód który stoi długo się krystalizuje? Przykro mi, ale to normalny proces. Jak ci nie pasuje to nie żryj tego miodu, przestań oczerniać ciężko pracujących pszczelarzy i nie wypowiadaj się o sprawach o których nie masz zielonego pojęcia.
Tu nie chodzi o to, że ktoś zużywa tyle a tyle cukru, tylko o pewne niepokojące tendencje co do nagłego dość drastycznego wzrostu cen niektórych towarów.
Cóż - i tak są one niższe niż w rozwiniętej strefie UE. Od paru lat rosną nasze zarobki, więc nie ma się co burzyć, gdy od czasu do czasu skaczą także ceny. Póki co niestety rośnie to dość równomiernie, ale musi w ten sposób równać do zachodu. Mam nadzieję, że od pewnego momentu zaczną rosnąć przede wszystkim zarobki tak, aby zbliżyć się do cywilizacji :)
Oh quaku a już nie miałem ci nic odpowiadać. Albo twój ojciec ma ogromną pasiekę - albo dokarmia pszczoły również po okresie niedoboru nektaru. A szybki scukrzanie występuje gdy w miodzie jest więcej glukozy niż fruktozy - więc jeśli pszczoła jest notorycznie dokarmiana to wiadomo czego będzie więcej. Wiesz co najlepiej podaj mi nazwę waszej pasieki - po prostu będę jej unikał.
Widać, że nie dość, że nie masz pojęcia o czym piszesz, to jeszcze cierpisz na dysfunkcje mózgowe. Nie wiem dlaczego wyskoczyłeś z szybkim scukrzaniem, chciałeś błysnąć szczątkową wiedzą na ten temat? Ojciec zajmuje się pszczołami od wielu lat, ma dużą pasiekę, prestiż i wielu stałych klientów - nie sprzedaje wyrobów miodopodobnych do supermarketów. Gwarantuję ci, że ściśle przestrzega okresów karmienia, dwadzieścia lat w branży oraz tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie w tej rodzinie są gwarantem dobrej jakości. Nie wiem kim jesteś i co osiągnąłeś w branży pszczelarskiej, że chcesz podważać wieloletnie doświadczenie. Pochwal się.
Mój dysfunkcyjny mózg podpowiada mi: nie dyskutuj z tym gościem, po co Ci to?
I po co mam się czymkolwiek chwalić? Wiem jaki miód lubię a jakiego unikam - taka szczątkowa wiedza mi zdecydowanie wystarczy.
Czyli absolutnie nie masz zielonego pojęcia o pszczelarstwie? Tak jak myślałem. Zamilcz na wieki trollu.
Poznań, mały sklep osiedlowy - cukier 2.99zł. Kilka lat temu był droższy, więc o co chodzi?
Gwarantuję ci, że ściśle przestrzega okresów karmienia, dwadzieścia lat w branży oraz tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie w tej rodzinie są gwarantem dobrej jakości
tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie w ciagu 20 lat? jakis zly miod musicie miec, skoro tak krotko zyjecie ;)
Dydas -> no to zajebiście u mnie tak jak pisałem Warszawa, Mokotów cena na osiedlu 4,95 :/ w MarcPolu 3,79zł
quaku----> pszczołom powinno się zostawić miodu na zimę i nie dokarmiać ich cukrem , tyle w temacie.
Ludzie, zróbcie sobie zapas cukru bo nie ma żartów. Kupcie sobie 20 kg, przecież cukier wam nie skiśnie, więc nie ma problemu. A jak będzie kosztował 8 zł to wtedy będzie stękanie...
Dessloch - Ojciec ma pszczoły od 20 lat, dziadek też miał swoje, pradziadek także :)
Areees - Nie mam pojęcia o czym mówisz, ale to zdecydowanie bzdury.
Czyżby Polska była kolejna w kolejce do obalania rządu? ;)
Murinio - co ty pieprzysz ? Ceny mamy europejskie, ale place ? 3-ci swiat ! Gdzie ci rosna place ? Chyba tylko w sondazach.
Po Afryce, kolej na Polskę. Kupuję kałacha
Sprawdźcie czy aby na pewno w jednym opakowaniu jest 1kg cukru. Bo z tym jest różnie:)
gracz12301 --> bede stenkal jak bede mial sie potykac o ten cukier przez kilkanascie najblizszych lat :) 20 kilo cukru to w swoim calym 26 letnim zyciu jeszcze nie zuzylem :D
Tak, tak będą zamieszki o cukier tak jak w Grecji... ludzie czym się przejmujecie
najwyżej będziemy buraki wpieprzać komuś z pola...
Tu nie chodzi o cukier, chodzi o to ze ceny tak szybko i drastycznie poszly w gore i to rzeczy codziennego uzytku/
w sumie mam to w dupi. bo ostatnio cukier dla siebie kupowalem 5 lat temu, z drugiej strony zdrożeją produkty w cukierniach
Biedronka - Wrocław (Nowowiejska) cukier 4,90 :O
Nie jem i nie lubię cukru więc mam to gdzieś, jem i lubię słodycze więc to bardzo nieładnie. Ot gospodarka centralnie planowana.
Nawet na Ukrainie podrożał przez to wszystko :( ale i tak bardziej mi się opłaca tam kupować bo jest po 3,70 a nie po 5
dzis jakiś gostek w tv twierdził ze w Niemieckich delikatesach prowadzonych przez Rosjanina
cukier 0,69 euro
rodacy nie martwcie sie ! jutro wyjezdzam i przywioze ten drogocenny ladunek z niemiec ku chwale ojczyzny ! :)
najsmutniejsze ze to prawda.. cala naczepa do polski..
ja 10 kg prosze
Wczoraj w EKO cukier chodził po 5,2+ zł.
Sainsbury UK - 1.09F za kg, wraz z darmową dostawą do domu. Wychodzi na to, że w Polsce aktualnie cukier jest najdroższy w całej Europie ;)
Bardziej martwi mnie rosnąca cena paliw.
Dojdzie zaraz do tego, że będzie trzeba przywrócić do łaski zaprzęgi konne do transportu na niewielkie odległości bo w przeciwnym wypadku wszystko pójdzie tak cholernie do góry,że nawet Biedronka będzie za droga dla przeciętnego zjadacza chleba.
Co do cukru to martwi mnie to tylko i wyłącznie ze względu na to,że podrożeją produkty w tenże cukier bogate bo samego w sobie nie używam już od dawna.
EDIT
Danewcieło ---> Zważywszy na fakt,że to tylko cukier to jest to cena zaporowa dla takich grup jak emeryci i renciści.
Naprawdę ignorancja niektórych ludzi mnie przeraża po prostu :-/
8zł, nie ma co, majątek