Crysis 3, czy próbował ktoś odpalić na Radeonie HD 4870 ?
Tak jak w temacie, czy Crysis 3, czy próbował ktoś odpalić na Radeonie HD 4870 ?
Ta karta chyba nie obsługuje Directx 11, które jest niezbędne do uruchomienia Crysisa 3...
W ps3 jest karta porównywalna do 7900gtx w sli i pograsz na zabytku w crysisa 3 ;d. Pozdrawiam
6800 ultra sli jak juz cos
Co ty.. W PS3 tak naprawdę siedzi RIVA TNT2.
No ja wiem ze nie obsługuje ... na win7 w dxdiag pokazuje niby dx11 i interesi mnie to, czy ktoś na sile próbował odpalic ;p
Jak nie obsługuje to co nagle ma się stać cud i zacznie obsługiwać? Windows 7 posiada domyślnie directx11.
Ej koledzy !!! Zniosłem dzisiaj pegazusa ze strychu, odpaliłem crysisa 3 i szok...działa na ultra bez zacinki. Hłehłe ;)
Tak odnośnie konsol. Ja osobiście gram tylko na ps3, ale to kwestia przyzywczajenia, bo od małego grałem na ps1, ps2 i teraz ps3. I wiecie co ? Konsole to gówna, nic nie warte badziewia, które gryzą trawę w starciu z pecetami już kilka miesięcy po premierze. Najlepszym dowodem jest pierwsza część crysisa która wyszła ROK PO PREMIERZE PS3 i jak wszyscy wiemy 1,5 roku temu została wydana na ps3 w ustawieniach odpowiadjącym MEDIUM NA PC. Czyli tak na dobrą sprawę ps3 nie radziło już sobie po roku od premiery. Żałosne. Poza tym gówna są drogie, wieszają się, gry są drogie. Od 3 miesięcy mam "nowe" ps3 super slim i już 4 razy zdążyło mi się zawiesić. Poza tym działa tak głośno, że można nerwicy dostać. Narazie jestem konsolowcem, ale to się chyba niedługo zmieni, bo to co się dzieje z dzisiejszymi konsolami to sie w pale nie mieści...
Crysis 3 wymaga sprzętowego wsparcia DX11 na GPU, więc bez Radeona 5xxx, GF 4xx, albo najnowszych zintegrowanych kart Intela gra nawet się nie uruchomi.
Oczywiście jest to sztuczny wymóg, bo sama gra przecież śmiga na konsolach, które wspierają tylko shader model 3, czyli poziom DX 9.0c.
Cóż, Crytek pewnie nie chciał, aby np. GF 8800 GTX sprzed prawie 7 lat umożliwiał grywalną prędkość w średnich detalach w 1280x720. W końcu ta gra ma być zwiastunem nowej generacji, nie?