CoD 5 nie działa
Witam! Dzisiaj zakupiłem Call of Duty 5: World at War i zainstalowałem. Póki co gra sprawia wrażenie no name... Brak informacji o patchach, nie wiem też jakie patche ściągnąć (to polska wersja), czy one są uniwersalne? Nie zostałem również zapytany o stworzenie ikon na pulpicie. Gdy włączam grę mija kilka sekund i proces CoD 5 zostaje zakończony. Co zrobić?
Win 7, Anthlon XP 2500+, 1,5 GB RAM, Radeon 9550
Po wybraniu zgodności z Win XP SP3 otrzymuję komunikat o treści "Proszę włożyć właściwą płytę DVD-ROM i wybrać OK., aby ponownie uruchomić program", a co ja mam w napędzie?
W folderze gry albo w profilu uzytkownika, ktory znajduje sie CHYBA w dokumentach masz dziennik zdarzen gry(logi). Otworz w notatniku i zobacz z czym dokladnie jest problem.
polish
WIN_CONFIGURE_UPDATED_TITLE
"Zaktualizowano zalecane ustawienia"
WIN_CONFIGURE_UPDATED_BODY
"Od momentu ostatniego uruchomienia Call of Duty: World at War zmianie uległy zalecane ustawienia.
Czy chcesz, aby gra optymalnie dostosowała nowe ustawienia?
Ta opcja jest zalecana dla większości użytkowników. Zmianie ulegną wyłącznie ustawienia systemowe, sterowanie pozostanie bez zmian."
WIN_LOW_MEMORY_BODY
"Prawdopodobnie brakuje pamięci wirtualnej.
Może to spowodować, że gra będzie działała powoli lub całkowicie się zawiesi.
Zalecamy zamknięcie wszystkich innych programów przed uruchomieniem Call of Duty: World at War.
Czy mimo to chcesz uruchomić Call of Duty: World at War?"
WIN_LOW_MEMORY_TITLE
"Brak pamięci"
WIN_COLORDEPTH_WARN_BODY
"Prawidłowe wywołanie okna gry przy bieżących ustawieniach rozdzielczości ekranu jest mało prawdopodobne. Wybierz 'OK', aby mimo to spróbować. Naciśnij 'Anuluj', jeżeli chcesz przerwać."
WIN_COLORDEPTH_WARN_TITLE
"Niska głębia kolorów pulpitu"
WIN_COMPUTER_CHANGE_BODY
"Wydaje się, że od momentu ostatniego uruchomienia Call of Duty: World at War zmianie uległa konfiguracja Twojego komputera.
Czy chcesz, aby gra optymalnie dostosowała ustawienia do aktualnej konfiguracji?
Ta opcja jest zalecana dla większości użytkowników.
Zmianie ulegną wyłącznie ustawienia systemowe, sterowanie pozostanie bez zmian."
WIN_COMPUTER_CHANGE_TITLE
"Zmienić ustawienia na optymalne?"
WIN_DISK_FULL_BODY
"Gra Call of Duty: World at War nie mogła zapisać do pliku. Prawdopodobnie na dysku twardym brakuje wolnego miejsca."
WIN_DISK_FULL_TITLE
"Błąd zapisu pliku"
WIN_IMPROPER_QUIT_BODY
"Prawdopodobnie gra Call of Duty: World at War została zamknięta w sposób nieprawidłowy podczas ostatniego uruchomienia.
Czy chcesz uruchomić grę w trybie bezpiecznym?
Ta opcja jest zalecana dla większości użytkowników.
Zmianie ulegną wyłącznie ustawienia systemowe, sterowanie pozostanie bez zmian."
WIN_IMPROPER_QUIT_TITLE
"Uruchomić grę w trybie bezpiecznym?"
WIN_ERROR
"Błąd krytyczny"
WIN_OUT_OF_MEM_BODY
"Błąd braku pamięci. Prawdopodobnie na dysku twardym jest zbyt mało wolnego miejsca."
WIN_OUT_OF_MEM_TITLE
"Błąd braku pamięci"
WIN_UNABLE_LOAD_DLL_BODY
"Wczytanie pliku DLL nie było możliwe. Prawdopodobnie jest dostępna zbyt mała ilość pamięci, niewystarczająca ilość wolnego miejsca na dysku twardym lub pliki DLL nie zostały odnalezione."
WIN_DIRECTX_INIT_TITLE
"Błąd DirectX"
WIN_DIRECTX_INIT_BODY
"DirectX napotkał na nieodwracalny błąd.
Zapoznaj się z zawartością pliku readme, aby odszukać możliwe rozwiązania."
U mnie na starym komputerze (P4 3Ghz, GF 6800. 2GB Ram), który był dużo wydajniejszy niż Twój, miałem jeden wielki pokaz slajdów, fps w najlepszym momencie wynosił 18 kl/s
Może po jakiś patchach wymagania tej gry spadły, ale zapewne nie na tyle, aby działać poprawnie na tak wiekowym komputerze.
Nie wiem co to ma wspolnego z tym co podalem, poszukaj plikow z rozszerzeniem *.log, w nich odczytasz dokladne informacje o bledach.
[6] Nie ma żadnego folderu w dokumentach, znalazłem tylko to co powyżej, nie widziałem nic więcej.
Uruchom gre z argumentem "CoDWaWmp.exe +set logfile 1", log powinien zostac utworzony
Fajnie, że sprawdziłeś wymagania gry przed jej ZAKUPEM. Otóż, twoja antyczna karta nie wspiera Pixel Shader w wersji 3.0, której wymaga CoD WaW. Nie ma innej opcji niż kupno lepszej karty.
BvFGefHJR
Nie zostałem również zapytany o stworzenie ikon na pulpicie.
Napewno gra ci się dobrze zainstalowała? Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz.
WIN_DISK_FULL_BODY
"Gra Call of Duty: World at War nie mogła zapisać do pliku. Prawdopodobnie na dysku twardym brakuje wolnego miejsca."
WIN_DISK_FULL_TITLE
"Błąd zapisu pliku"
WIN_OUT_OF_MEM_BODY
"Błąd braku pamięci. Prawdopodobnie na dysku twardym jest zbyt mało wolnego miejsca."
[10] Można to oszukać, być może i w tym przypadku.
[11] Dokonałem reinstalacji, nadal to samo, wpisy również wyglądają są takie same.
Ikony na pulpicie, ani gdzie kolwiek indziej ponownie nie zostały utworzone.
Zainstalowałem cztery pierwsze patche ze strony wydawcy, brak efektów.
[12] Jest jedna możliwość, która i tak się nie nadaje dla twojego komputera. Można użyć programu SwiftShader który przerzuca niektóre zadania z GPU na CPU, m.in. właśnie Pixel i Vertex Shader. W tym problem, że trzeba mieć wtedy dobry procesor, a u ciebie nie ma ani dobrego procesora, ani dobrej karty graficznej.
Innymi słowy - daj sobie spokój z tą grą, bo ona działać na twoim rzęchu NIE będzie.
Proszę bardzo, jak jeszcze nadal nie chcesz uwierzyć, że twoja karta jest zbyt stara, masz tutaj potwierdzenie (wystarczyło użyć Google)
http://www.callofduty.pl/forum/viewtopic.php?t=16315
oraz tutaj
http://forums.whirlpool.net.au/archive/1089591 (3. post, 1. zdanie)