Witam!
Co mogę użyć zamiast pasty termoprzewodzącej? Na mojej karcie graficznej pasta ta wyschła i praktycznie jej niema, przez co karta szybko się nagrzewa. czy mogę zamiast pasty termoprzewodzącej dać pastę do zębów? a może coś innego? proszę o porady
Na na procku mam paste do zebów wymieszana z pasta termo i temp sa ok.
Kładz paste do zabów :)
Wyczyść procesor (czy na czym tam masz ta pastę) i nałóż nową. Pasta termo przewodząca to tego jest,pasta do zębów jest do zębów nie do przewodzenia ciepła między procesorem na radiatorem.
Chyba że to prowokacja...
Z pastą do zębów nie radzę. Chyba, że użyjesz Colgate Total Pro zdrowe dziąsła. Ja osobiście polecam pastę do butów firmy KIWI
a może być pasta marki colgate albo polodent (lub colodent, czy jak tam się to nazywa)
Byłem dzisiaj w trzech sklepach komputerowych w moim mieście ale nigdzie nie było tej pasty, więc chciałem spróbować ''domowymi'' sposobami.
Ludzie z natury utrudniają sobie życie jak mogą ;) 3-5zł i masz piękną, nowiutką pastę, inaczej tylko zniszczysz kartę.
Ale w jakim sklepie? w Moim mieście jest biedronka, dino, netto, eko, intermarsche. może w którymś z tych sklepów
A czy można dać zwykły silikon?
no w biedronce raczej nie dostaniesz pasty. jedz do jakiegos wiekszego miasta i w kazdym sklepie komp. kupisz taką pastę. ew. internet.
Zamiast pasty termoprzewodzącej, pasta amelinowa.
To powiedz w jakim mieście mieszkasz jak nic tam nie ma.
Silikon jest bardziej wytrwały od pasty termoprzewodzącej, starcza na ok. 5 lat, ale potem karta jest do wyrzucenia. Chyba, że będziesz korzystał z tej karty przez 5 lat i nie więcej to silikon OK
Nie lepiej na ślinę ?
a pasta do zębów na jaki czas starcza?
Zwykła pasta do zębów, to szkoda nerwów bo starcza od tygodnia do 3 miecha. Sam wiele razy eksperymentowałem i wiem, chyba że Colgate Total Pro zdrowe dziąsła, to od roku do dwóch lat.
a pasta elmex w takiej małej biało-pomarańczowej tubce? bo dostałem ją od dentysty a na razie jej nie używam
Nie polecam...
a colgate?
taka wieloziołowa
przecie on sobie z ciebie jaja robi a ty łykasz jak pelikan a później będzie płacz, że karta spalona...
daj spokoj, zamow paste na allegro
Polecam tę z łososia, mój procek już na niej śmiga 2 lata
Ja pamiętam jak miałem Xbox 360 ja dostał Rrod to użyłem pasty do Zębów i konsola 2 tygodnie chodziła jak malina :D
kupa