Co sie dzieje z K. Gonciarzem vel Lordareon?
Od odejścia Krzyśka z redakcji tvgry.pl powoli mija rok. Przyznam szczerze, że od tamtego czasu nie śledziłem jego poczynań. Wie ktoś co się z nim dzieje?
Tak w ogóle to jak oceniacie serwis tvgry.pl po odejściu "ojca załozyciela"? Ja serwis oglądam raz na jakiś czas, widać że chłopaki robią to co lubią, ale to nie jest już to co kiedyś. A wy jakie macie zdanie?
http://www.youtube.com/user/wybuchajacebeczki
http://www.youtube.com/user/TheBeeczka
Ma się dobrze, jak widać.
Trochę szkoda, że już nic nie robi związanego z grami.
Bo obok VZ, Quaza i Archona jest cała masa gimbogameplejowcow, którzy nic ciekawego nie wnoszą swoimi materiałami i tylko zapychają tubę.
Edit: No i jeszcze Hed, który sobie działa bo poza tvgry. :)
Ja pierdziele, co to się porobiło, Gonciorz śledzie recenzuje.
Xinjin
Tak w ogóle to jak oceniacie serwis tvgry.pl po odejściu "ojca załozyciela
Krzysiek nie był założycielem tvgry.pl, nawet nie pracował w nim od początku. Był pracownikiem zatrudnionym i opłacanym przez GRY-Online.pl do rozwoju tego serwisu.
Co nie odbiera mu zasług w tym że sprawdził się bardzo dobrze. Doprowadził tvgry.pl z nikomu nieznanego serwisu do poziomu tego co jest teraz i poszedł swoją drogą. On również bardzo wiele nauczył się pod czas prowadzenia tvgry.pl i myślę że chce robić inne projekty.
pewnie ze 100tys w rok wyciągnie z tego yt, mam nadzieję że nie więcej
@Soul - dzięki za sprostowanie. Źle trochę to ująłem bo chodziło mi o coś w kontekście - mówisz Krzysiek myślisz tvgry i na odwrót (nie umniejszając zasług Dela i Soula ofc).
@Wielka - jestem ciekaw ile w takim razie chłopcy z tvgry mają, ale to zapewne poufne info.
No i ciekawe co będzie jakby się Del zdecydował na odejście? Koniec z serwisem?
A został ktoś ze starej ekipy jeszcze w TVGry? Mam na myśli Dela, tego kolesia od Ligi Nieśmiertelnych bo kurczę zapomniałem jak się nazywa i Yuena? Bo przyznam po odejściu Krzycha zacząłem coraz mniej śledzić TVGry.
Xinjin ---> wiesz taki żarcik: a ja jak myślę tvgry to widzę siebie jak go wymyślam i robię, naszych programistów jak go piszą, mojego szefa jak go szlifuje, naszego właściciela jak do niego dopłaca i ludzi z redakcji którzy dniami i nocami robią programy :)
SlyCooper ---> są nowi prowadzący i nowi widzowie. Oglądalność mocno wzrosła przez ostatni rok.
@Soul - no tak ale to z twojej perspektywy. Myślę, że większość z szarych widzów ujęła by to podobnie jak ja.
Dla mnie ten program to właśnie Krzysiek już nie pisze kto go wymyślił i kto jest za ekranem ale twarzą to był właśnie Krzysiek i Del z tyłu stojący. Tylko że Del robiący plecy był ok a teraz po odejściu Krzyśka dla mnie Del jest totalnie słaby i wygląda na takiego cwaniaczka, nie lubię go strasznie i jego twarzy w programach, wcześniej mi jakoś nie przeszkadzał :P. Brakuje w tvgry Krzyśka, ale Kacper Pitala widzę że się rozkręca i choć z początku był słaby to z programu na program coraz lepszy, mam nadzieje że wysunie się na pierwszy plan i Del znowu bedzie plecy "lizał"
Ale to tylko moja opinia :) i mój punkt widzenia
SlyCooper -> Łukasz "Koniu" Konatowicz (ten od Ligi Nieśmiertelnych) był tylko współpracownikiem, teraz się chyba już nie pojawia. Wciąż pracują Marcin "Del" Łukański (który jednak nie jest już szefem) i Kacper Pitala. Oprócz tego pojawiają się członkowie redakcji GOLa. Marcin "Yuen" Konstantynowicz już się nie pojawia w tym serwisie.
Generalnie byłem sporym fanem Lordareona swego czasu i śledziłem kolejne "przeglądy". Aktualnie nie oglądam nic growego w polskim internecie(znacie coś godnego uwagi?).
Najbardziej zaskoczony byłem gdy w dyskusji z moją siostra(wielka fanka kominka) wyszło że wiedziała kto to ten Gonciarz jest, pamiętam że zrobiłem oczy jak mi odpowiedziała: Aaaaaa, chodzi ci o Krzysztofa Kanciarza. Miałem z tego niezłą beczke.
"Kanciarz" ostro cisnie youtubowy fejm, nawet mial sponsorowany jakis wyjazd/kampanie promocyjna Orange z "blogerami"(naprawde?) na przyklad z rockiem, ksiazka...
Właśnie, ciekawe co z Yuenem.
Stra-> Jest jeszcze Jordan i Hed.
Chociaż Hed jest i w redakcji i na tvgry i jeszcze na GP. Reszta tak jakoś mniej. ;p
Do wczesnego tvgry mam ogromny sentyment. Krzysiek z Dellem plus przewijacy sie sie w tle Koniu z Yuenem tworzyli bardzo mila i kameralna atmosfere. Ogladajac materialy sprzed 3-4 lat czulem sie jakbym siadal z dobrym kumplem przy telewizorze i gadal o glupotach.
Teraz serwis staje sie ewidentnie bardziej profesjonalny i jak najbardziej to rozumiem, ale wlasnie te 4 osoby zapadly mi dobrze w pamiec i zawsze bede im zyczyl jak najlepiej.
Z tvgry jest sprawa o tyle smutna, ze jak tylko redaktorzy opanuja poczatkowa treme, robia sie coraz lepsi w tworzeniu materialow, to przy okazji koncza studia i gna ich, gdzies tam daleko, albo skupiajac sie na "powaznej" karierze, albo dalej rozwijajac sie w kierunku tworzenia tresci audio-wizualnej, ale juz pod wlasnym szyldem.
To co tworza VonZay i Krzysiek niestety totalnie mi nie podchodzi. Pierwszy, zamiast tworzyc krotkie filmiki przeladowane humorem, uploaduje wielogodzinne letsplaye, w ktorych to slimaczym glosem opowiada jakies bzdury. Ten drugi zostal idolem gimnazjalistow i przeprowadza glebokie testy psychologiczne pokroju "ej, lajkujcie i ogladajcie dzisiaj, bo jutro youtube ma awarie". Totalnie mi to nie lezy, ale jesli im to sprawa satysfakcje i radosc, to jak najbardziej ich wspieram.
Yuena zapamietalem jako najbarwniejsza postac, z niezwykle cietym humorem, ktorego sluchalem z jak najwieksza przyjemnoscia. Mam nadzieje, ze w zyciu wszystko uklada sie mu teraz po jego myslu.
Z "nowej" ekipy wybija sie Jordan i lubie go za niebanalne podejscie do tematu. Skupia sie nie tylko na mainstreamowych produkcjach, ale przedstawia tez mniej znane, lecz bardzo ciekawe, tytuly, za co go bardzo cenie. Z cala sympatia dla "tego drugiego" mlodego redaktora, ale wydaje mi sie, ze wkrotce to Jordan przejmie palme pierwszenstwa w tvgry.
siwy -> Racja, o Jordanie Dębowskim zapomniałem. Szymon "Hed" Liebert pracuje "zdalnie". To znaczy swoje filmiki robi w Katowicach, a redakcja jest w Krakowie. No i teraz w wyniku zespolenia, gdy cały GOL jest jednością, często pokrywają się także w sferze tekstowej. Chociaż kiedyś redaktorzy tvgry.pl również pisali recenzje.
Wciąż pracują Marcin "Del" Łukański (który jednak nie jest już szefem)
To kto tam jest teraz "dowódcą"?
Ja najmilej wspominam ekipę z Krzychem, Delem, Vonzay'em i Muciejem (operatorem kamery, ale raz był w gameplay'u z Killzone'a 3 ;p).
edit
Stra - thx, tego nie wiedziałem.
A mnie Krzysiek denerwował w tvgry swoimi często wybujałymi i przemądrzałymi opiniami i "teoriami", choć oczywiście naturalność przed kamerą("medialność) wykształcił niebywałą i przesadnie to wykorzystywał zagarniając uwagę.
Obecny skład jest spoko, chociaż filmów z Kacprem nie oglądam, jakoś nie mogę dłużej niż minutę go słuchać, choć ostatnio jakoś już mniej mnie irytuje :P
Deell, Jordan są spoko, a Hed no po prostu robi świetne show.
krzysztof gonciorz niedawno wital kierowcow na rogu piastowskiej i armii krajowej
Gońciu po wydaniu książki stał się "celebrytą" i zaczął gwiazdorzyć. Jakość tvgry zaczęła spadać. Teraz po jego odejściu, gdy stał się już gwiazdą Tuby tvgry bez niego sięgnęło dna, z którego nie mogą się w żaden sposób wydostać. Pitala i Jordan są od razu do wywalenia a Del tak w sumie nigdy nie był za dobry. Jedynie Hed coś ogarnia. IMO tvgry już nigdy się nie dźwignie się z kolan, takich postaci jak Wonziu, Koniu czy Yuen już nigdy tu nie będzie, przez co tvgry już nigdy nie będzie prezentować porządnego poziomu.
Najlepsi byli: Krzysiek, Yuen, Koniu, Von Zay i nawet Del lepiej wypadał w tej ekipie.
Beczce odbiła palma. Yuen wsuwa surowe ryby w Dżapanie. Koniu ględzi na twitku o muzyce. Del trzyma się dzielnie. Wonziu odwala dobrą robotę. Hed ma swój styl.
"Nowa" ekipa się stara i mi to pasuje:). Poza tym Fangottenem czy jakoś, nie pasuje.
O grach mówił fajnie i ciekawie, i szkoda, że go tu nie ma.
Spróbowałem też oglądać to, co robi obecnie, i być może trafiłem na słabsze filmy, ale raczej mi się to nie podoba.
Tvgry przede wszystkim miało już swoje pięć minut i swoją "epokę" kiedy to nie mieliśmy tego co mamy dzisiaj czyli masy let's playerów na youtube oraz streamów. Teraz to na tubie z sukcesami występują VonZay Wonziu Wenzo Maciej Makuła, DarkArhon z arhn.eu, quaz znany jako Tomek Drabik ;), Hed znany jako Hed, nie mówiąc o Rocku, Rojo, Seto, CTSG i kilku innych. Po prostu youtube był bardziej przystępny miał większy wachlarz materiałów był ogólnie lepszy. Stąd spadek poziomu tvgry. Po porstu kiedyś nie miało konkurencji, a teraz kiedy mamy punkt odniesienia wszystko wypływa.
Poziom tych filmików na YT to dno.
Oczywiście najwięcej narzekaczy było, jak była najlepsza ekipa.
Zaryzykuje stwierdzenie, ze najlepszy polski tworca filmikow o grach i szkoda, ze tworzy jakies gowno w stylu "1sza z brzegu knajpa w portugalii"
"Stąd spadek poziomu tvgry. Po porstu kiedyś nie miało konkurencji, a teraz kiedy mamy punkt odniesienia wszystko wypływa."
Pod względem jakości video jak najbardziej. Tu jest zenada, tragedia i 20wiek.
Pod każdym innym, niestety nie
Moje zdanie jest takie, że serwis o wiele poprawił się od odejścia Krzysztofa, pamiętam że kilka miesięcy przed jego odejściem to była jakaś masakra, filmiki ukazywały się czasami nawet 1 na 2 dni, potrafiły być nieciekawe i ogólnie brakowało urozmaicenia, player nawalał, ktoś chyba za bardzo przejął się swoją coraz prężniej rozwijającą się karierą na YT. Jak Krzysiek odszedł wg mnie wiele rzeczy się poprawiło, dzięki takiemu Hedowi i Dżordanowi mamy ciekawe i co ważne cyklicznie ukazujące się materiały (flesz, zew japoni itp.), naprawiono w końcu player, przebudowano stronę na naprawdę dobrą i nowoczesną wersję. Ja obecnie nie narzekam, wręcz przeciwnie, wg. mnie tvgry od dawna nie było w tak dobrej formie jak jest teraz, bo kiedyś w kółko się narzekało, obecnie nie ma na co, co nie zmienia faktu, że nie chcę odbierać honorów lordowi, to on doprowadził ten serwis do takiej formy w jakiej go mamy teraz, to on w dużej mierze go spopularyzował i chwała mu za to.
Tak w ogóle uważam, że bardzo dobrze, że istnieje coś takiego jak tvgry, nie zawsze ma się czas i ochotę czytać jakieś recenzje / artykuły, a na tvgry dostajemy to w krótkiej i przystępnej formie, to samo tyczy się gier, oglądasz filmik i jesteś w stanie w miarę powiedzieć czy gra ci się spodoba czy nie, muszę powiedzieć, że dzięki tvgry odkryłem bardzo dużo gier na które normalnie bym nawet nie zwrócił uwagi (pierwsze lepszy przykład - Deadly Premonition). Na pewno są to materiały o wiele bardziej wartościowe niż te kabarety które odwalają roki i roja.
Mam to samo zdanie... Przed odejściem Krzyśka, tvgry tkwiło w jakimś maraźmie... jeden pracownik zatrudniony po znajomości i filmiki od święta... Można by nawet pomyśleć, czy Krzyśkowi czasem nie zasugerowano, by w końcu zostawił tvgry i zajął się na spokojnie swoimi autorskimi projektami...
to on doprowadził ten serwis do takiej formy w jakiej go mamy teraz, to on w dużej mierze go spopularyzował i chwała mu za to.
Ale Soul już wyjaśnił, a wy nadal swoje...
Serio ktos oglada w miarę regularnie jakieś kanały na YT, TV gry czy cokolwiek w tym guście? Czasem oglądałem recenzje na GT, ale poza tym, to tak od przypadku do przypadku, głównie z potrzeby zobaczenia gry w ruchu, nie do końca ważne gdzie i z jakim komentarzem. Bo zresztą zwykle jak na jakieś materiały tego typu trafiałem to były nudne/przegadane/nijakie... O grach to można pogadać od biedy z jakimś z znajomym graczem albo napisać coś na forum. Kompletnie nie czuję tej ery YT...
[6]
On również bardzo wiele nauczył się pod czas prowadzenia tvgry.pl i myślę że chce robić inne projekty.
podczas
Jakiś krótki filmik poglądowy, recenzja - rozumiem. Ale kompletnie nie pojmuję sensu oglądania, jak ktoś gra w grę. Kilka godzin. Lol.
Herr Pietrus, sam uwielbiałem kiedyś, jeszcze w erze przedjutubowej obejrzeć jakiś program o grach w TV, goście coś gadali, pokazywali gameplaye, genialnie się to oglądało.
Tego co się teraz dzieje też zupełnie nie ogarniam i nie widzę w tym sensu, dam sobie rękę uciąć, że 90%-95% odbiorców to 8-16-latkowie co zdają się potwierdzać filmy ze spotkań gwiazd YT z odbiorcami. Nie chcę tutaj wrzucać TV Gry i vlogerów do jednego wora, ale biorąc pod uwagę fakt, że jeden z największych (największy) vloger wyszedł spod ich skrzydeł a większość vlogerów zajmuje się gamingiem / nagrywaniem gier... :)