Budujemy grilla ;]
No tak nachodzi wiosna a jak wiosna to grill na działce :)
No i chcę sobie wybudować tam grilla, bo te takie kupne już mnie denerwują.
No i moje pytanie do was o wasze doświadczenia z tym. Jakieś porady, materiały, może projekty. Bo nigdy nie budowałem acz już w internecie przeglądam z czego najlepiej budować.
Wiadomo, chciałbym by był estetyczny ale też nie za drogi (ale w totalna tandetę materiałów też nie chcę iść).
No to jak ktoś ma jakieś porady to zapraszam do dyskusji :)
My mamy na ogródku wybudowany z kamieni, znalezionych przy polach/lasach. Ładnie się prezentuje.
Rewelacyjne grille są z, uwaga!, bębna pralki. Poważnie.
Sam mam takiego i spisuje się świetnie. W garażu mam też cycuś glancuś kolejny, dużo większy bęben i niedługo planuję zrobić sobie drugiego :)
PS. No chyba, że ma to być grill "stacjonarny". Tutaj niestety nie pomogę, murarz ze mnie żaden :)
Ale ty chcesz zrobić grill w sensie urządzenia, czy budynku? Bo na działce razem z ojcem wybudowałem gościowi grill-dom, z grillem wielkości pieca, ławą pośrodku, a nawet z piwniczką na wino.
A jak w sensie urządzenia - znajomy ma grill zrobiony z dwóch polówek po beczce, parę zawiasów, żeberka, nogi, i nawet fajnie się prezentuje. Ale jak dla mnie za duży.
Proponuje poszukać na forach ogrodniczych, jest tak sporo informacji od osób, które opisały temat wszerz i wzdłuż http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11500