Witam.
Wydawać by się mogło, że gra Bionic Commando Rearmed skoro wymaga płyty w napędzie to uruchamia się bez problemu. Niestety, prawda jest zupełnie inna. W skrócie: Zamiast się uruchomić nie uruchamia się. Proszę o pomoc.
P. S.: Specjalnie żeby wam głowy nie zawracać patrzyłem na różne poradniki odnośnie uruchomienia gry, ale z marnym skutkiem. Owszem trochę tych poradników odnośnie uruchomienia gry jest tyle, że podpowiedzi jakie podane są w tych poradnikach nie pomagają.
ściągnij cracka.
Uruchom.
Graj.
Zmiana planu. Odkryłem już co jest nie tak. Wszystko dzięki takiemu jednemu plikowi pobranemu z PCGamingWiki, który miał znacząco mi pomóc w uruchomieniu gry. Niestety, cały czas nic nie jest ok. Konkretniej ok nie jest to, że zamiast gry pojawiał się komunikat, że brakuje steam_api.dll. Ale z tym już sobie poradziłem. Nie mogę jednakże poradzić sobie z tym czymś co jest widoczne na obrazku. Pomoże mi ktoś z tym?
Jesli masz oryginal to co stoi na przeszkodzie sobie pomoc ,zrob to co sugerowal inny uzytkownik i graj
Czasem takie wątki dają do myślenia.
Kup wreszcie oryginał i zagraj, serio, nie jest drogo (a gra całkiem fajna, sam miałem pudełko za 40 zł, teraz nawet nie mam napędu w PC, więc i tak kupiłbym cyfrę, gdyby m chciał zagrać jeszcze raz - bo samej gry chyba te 17 lat temu nie ukończyłem.)
https://gg.deals/game/bionic-commando-rearmed/
Ale ja mam oryginał. Mam napęd płyt dzięki, któremu odpalam gry wymagające płyty w napędzie. A wersji cyfrowej nie mam co kupować. Bo gdzie wtedy znajdę spolszczenie do gry?
Mogę o coś zapytać, abstrahując lekko od tematu? Ile ty masz lat? Bo gdy czytam twoje wypowiedzi i to, jak ignorujesz najprostsze rozwiązania, stwarzając sobie niepotrzebnie problemy, to odnoszę wrażenie, że rodzice nie zmuszają ciebie do chodzenia na siłownię, a tylko chcą byś zaczął brać czynny udział w lekcjach W-F. Dorosły człowiek nie może być taki... nie może się tak zachowywać. No po prostu k**** nie może :/
Po pierwsze: A może ja nie chcę zdradzać swojego wieku. Wystarczy, że wiesz, że jestem dorosły. Po drugie: Jakich lekcjach W-F? Ja już dawno skończyłem przygodę z szkołą (nie wiem czy ci to wspominałem). I jestem z tego powodu zadowolony. Po trzecie: Mylisz się. Rodzice zapisali mnie celowo na siłownię po to bym nie zrealizował swoich marzeń. Najgorsze jest to, że rodzice starają się rujnować moje marzenia również na inne sposoby. Po czwarte: Musiałeś odbiec od tematu? To nieodpowiedni moment. Przynajmniej nie na tym forum, które założyłem by rozwiązać problem z uruchamianiem gry Bionic Commando: Rearmed. Po piąte: To nie moja wina, że założyłem ten temat. To przez te durne DRM (w tym przypadku SecuROM), które uniemożliwia mi czerpanie zabawy z 1% gier jakie mam w kolekcji (mówię 1%, bo reszta gier jakie mam w kolekcji działa, choć wiem, że nie wszystkie gry jakie mam w kolekcji sprawdziłem).
Właśnie o tym mówię. To jest niepojęte :D
A co do twojego problemu, to w innych twoich wątkach dostałeś sugestie, co możesz zrobić, żeby raz na zawsze uporać się z problemem uruchamiania starych gier. Ty jednak nie chcesz skorzystać i z uporem maniaka dalej w tym brniesz.
Gdybyś faktycznie był dorosły, jak twierdzisz, to już dawno miałbyś problem z głowy.
Zmiana planu. Znalazłem na Dailymotion taki poradnik:
dailymotion.com/video/x340vhz
Ale nie wiem co robię źle skoro zgodnie z podaną tu instrukcją postępuję. A jest to naprawdę ważne, bo SecuROM, którym gra jest zabezpieczona nie jest wspierany od lat przez co trudno grę przetestować na komputerach z nowszym systemem. Proszę o pomoc.
Nikt nie wymysli niczego innego:
1. kupujesz za grosze wersje cyfrowa i jedziesz ze slownikiem
2. scigasz do wydania fizycznego dzialajacy crack, bo z tego co pamietam te gre pozabezpieczali jakims pietrowym securomem, ktory nie dziala na obecnych windowsach