Battlefield 3 problem z instalacją przez ****** ***** Origin
Kupiłem wersje pudełkową i po zainstalowaniu tego jebanego gówna ORIGIN nie mogę zmienić instalacji docelowej, ani folderu pobierania gier. Czytałem na zagraniczych forach, że to częsty przypadek od ponad roku?!!!.
EA nic z tym nie zrobiło. Nie chce instalować na C bo jest to dysk systemowy SSD. Instalacja na innej partycji programu ORIGIN nie pomaga. Jeżeli macie jakieś rozwiązanie proszę o pomoc. Krew mnie zalewa od godziny paprania się w tym gównie. Piszą, że trzeba usunąć "/" ale ja tego nie mogę.
Ale w czym problem? Ustawienia -> Ogólne -> Wybierz folder w którym mają być instalowane gry.
U mnie to działa. Gry instalują mi się tam gdzie wskazałem (E:\Origin), a pliki instalacyjne których nie usuwam siedzą sobie w E:\Origin\instalki.
Miejsce zainstalowania programu Origin nie ma znaczenia.
@down: No chyba, że z BF3 jest inaczej (nie posiadam więc nie sprawdzę).
Hello,
Thank you for contacting Electronic Arts.
I am sorry for the delay in responding to you.
I'm sorry to hear you are still experiencing difficulties, and apologize for any inconvenience.The game always install in the Drive where your Win 7 is installed . There is no way to install games on Other drives as games take some of your Win 7 files to start and perform well.
If you have any other questions, then by all means feel free to let us know.
Regards,
Mohit
Electronic Arts – World Wide Customer Experience
No ku***

-->
kjx - > prosze cie, oczywiście, że tam próbowałem. Dostaję komunikat, że dana ścieżka nie jest możliwa...
Nie mogę pojąć jak tak duża firma może dopuścić do takiego problemu. Rozumiem jakby to tylko mnie dotyczyło...
Reinstalacja też nie pomaga...
Gdybym ja miał zainstalować BF3 na tym samym dysku co Win7, to bym musiał wywalić chyba połowę programów. :|
Dokładnie. Ja nie mam miejsca, żeby to zrobić, a nawet jakbym miał to bym i tak tam nie instalował.
origin na każdym kroku trąbi, że do poprawnego działania BF3 potrzebna jest najnowsza wersja originu - na pewno macie uaktualnienie?
Znaczy co? Origin w ogóle nie pozwala Ci wybrać żadnego innego folderu?
1. Origin najnowszy?
http://www.origin.com/pl/about
2. Może problem z UAC? Spróbuj wyłączyć albo uruchom program jako administrator.
3. Zmień oba foldery (chociaż to raczej nie powinno mieć znaczenia). I pokaż ścieżkę do folderu instalacyjnego (nie widać jej na screenie).
Jak pisałem wcześniej, u mnie żadna z 11 gier nie sprawia problemów. Wszystkie instalują się tam gdzie chce.
Dokładnie Origin nie pozwala na żadną zmianę miejsca docelowego...
Origin BETA Wersja 8.3.1.9 - 108188
Edit: tylko w folderze program files dla sie zmienić miejsce. Nawet prosto na dysku C: nie idzie.
Właśnie sprawdziłem i na 2 różnych komputerach występuje ten błąd. Win 7 x64 jak i x86
UAC wyłączony. Przy uruchomieniu z administratora brak zmian.