Battlefield 1 - wymagania ultra, a mało RAMu

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
25.11.2016 17:41
aikikaisensei
1
odpowiedz
aikikaisensei
80
Senator

Battlefield 1 - wymagania ultra, a mało RAMu

Witam,

z uwagi na chwilową przecenę zastanawiam się poważnie nad zakupem BF1 jednak chciałbym pograć na ultra (rozdzielczość głownie 1080p i może dla testu 4k). Obawiam się jednak, że moja pamięć RAM może tego nie udźwignąć z przyzwoitym fps. I7 4790k, EVGA GTX 1080 FTW i niestety tylko 8 GB RAM. Wiem, że procesor i karta graficzna spokojnie dadzą radę jednak martwi mnie mała ilość pamięci operacyjnej.

Proszę szczególnie o wypowiedzi osób z podobną konfiguracją. Zaznaczam, że głownie chodzi o rozdzielczość 1080p.

Druga sprawa: czy warto dopłacać do wersji deluxe czy wystarczy brać standard? Jeśli deluxe to dlaczego?

Dziękuję za odpowiedzi.

P.S. Nie dawajcie linków do filmików z YouTube bo dla mnie nie są one do końca wiarygodne.

post wyedytowany przez aikikaisensei 2016-11-25 17:44:25
25.11.2016 17:48
Slasher11
2
odpowiedz
Slasher11
202
Legend

Poszukaj w necie jakie jest zuzycie ramu przy tej grze. Jakby nie bylo, kup kolejne 8gb jak najszybciej, bo twoja obecna sytuacja to jak mycie porsche pod blokiem, bo myjnia za droga.

25.11.2016 17:56
3
odpowiedz
zanonimizowany687448
20
Generał

Jak wyłączysz wszystko w tle, to może będzie chodziło bez zacięć w 1080p.
4k nie ma szans, na pewno przekroczysz 8GB.
Przy okazji BF1 lubi szybko taktowany ram, jak będziesz dokładał to pomyśl o tym.
Deluxe to parę skinów, imo nie warto, lepiej te pieniądze włożyć w premium.

26.11.2016 11:58
aikikaisensei
4
odpowiedz
aikikaisensei
80
Senator

Dorzucę dzisiaj jeszcze 16GB RAM czyli razem będzie 24. Czy w takim przypadku wg Waszej opinii będę mógł spokojnie pograć w 4k?

Pytam ponieważ dokładając jakby nie patrzeć kilkaset zł chciałbym jednak przejść na tę wyższą rozdzielczość.

post wyedytowany przez aikikaisensei 2016-11-26 12:00:26
Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl