Baterie
Cześć,
niedawno kupiłem one x i teraz konsola co jakiś czas wywala komunikat, że baterie są bliskie wyczerpania. Straciłem wibracje, ale z uwagi na to, że mam wolny wieczór nie chce mi się już wychodzić do sklepu, a ochota, żeby jeszcze pograć istnieje stąd pytanie dla użytkowników tej konsoli z dłuższym stażem: czy przy takim komunikacie dam radę jeszcze pograć kilka godzin?
Zależy od jakiego czasu się pojawia komunikat jak już miałeś to od kilku minut to może pociągniesz z kilka godzin dokładnie trudno powiedzieć z 3 około, najgorzej jest jak pad zaczyna się rozłączać. Też tak często mam i zapominam o nowych więc czasem dobrze obszukać cały dom i powyjmować nawet z innych urządzeń albo już taki surviaval pomysł to jak masz baterie AAA których ja zawsze mam więcej i w zapasie nawet i włożyć do pada i folią aluminiową w puste miejsca między baterią wtedy będzie działać ale to jest raczej dla zdesperowanych. Pozdro.
Kup sobie na przyszłość akumulatorki eneloop, bardzo długo trzymają i zawsze jeden komplet trzymać naładowany. Nie ma w tedy sytuacji kryzysowej. Pad od xboxa baterie trzymaja i tak bardzo długo, czego nie mozna napisać o padach od playstation.
Dzięki za odpowiedzi. Premium06... z takich kombinacji z aluminium raczej nie skorzystam, ale zawsze jakaś ciekawostka ??
Widać jeśli chcę pograć dłużej to muszę się jednak przejść po baterie. I tak jestem zadowolony bo jednak kilkadziesiąt godzin wytrzymały (i jeszcze niby działają). Ponoć w PS4 wbudowany akumulator wystarcza na 5h.
Mario nie chcę się bawić w baterie akumulatorowe bo mam z nimi złe doświadczenia. Zawsze tego typu "paluszki" po każdym ładowaniu trzymały znacznie krócej.
Teraz już wiem, że najlepiej kupować 4xAA.
Poczytaj sobie własnie o aku eneloop, to inna liga. Ja też miałem złe doświadczenia z innymi bateriami aku, ale nei z tymi.
https://tech.wp.pl/panasonic-eneloop-czy-warto-zainwestowac-w-te-akumulatorki-6034834100835457a
https://xboxforum.pl/threads/sanyo-eneloop-akumulatorki-do-pada.37450/#
Co do baterii, to najlepsze cena/jakość baterie z Lidla.
Moze i starcza, ale nie musze sie martwic, ze mi baterie padna i albo pojde do sklepu albo koniec grania xD
Eneloopy to nie jest badziewie. Zapoznaj się z nimi, nie bez powodu są polecane nie tylko do padów.