Awaryjność Xboxa i PS3
Od paru dni zastanawiam się nad kupnem konsoli, dotychczas chciałem kupić PS3, gdyż zawsze myślałem, że jest nie do zdarcia. Okazuje się jednak, że jest jakiś YLOD - strasznie drogi do naprawy, a czasami wręcz niemożliwy... do tego dochodzą jakieś cyrki Sony z 1 letnią gwarancją? Kiedy X klocu mamy chyba 2 lata, a jak wyskoczy RROD to 3...
Jak to jest z tymi awariami? Usterki w xobxie są bardzo częste?
otwieram browarek i czipsy z nastawieniem na ciekawą argumentację ;->
nowe klocki psują się nie częściej od ps3 a jak z cenami, robi ci różnicę zapłacić więcej za ps3 a nie płacić za granie w sieci?
Jak teraz sobie czytam różne fora, to podobno ps3 slim jest całkowicie wolny od yloda, to prawda?
A jak jest z xboxem? czy slimka jest wolna od RROD'a?
Ward--> Cena pomiędzy xboxem i ps3 to jakieś 100zł, więc większej różnicy nie ma.
Karule - możliwe , nie wiem gdzie chcesz kupić
różnica w komputronie między wersjami ps3 i kloca z dyskiem 250gb to ponad 3 i pół stówki
może się coś zmieniło przez noc ;->
ogólnie, jeśli ps3 znajdziesz tanio to xkloca jednak dużo taniej
up
Jedno zdanie załatwi dyskusje (w cuda nie wierzę). Awaryjność xboxa slim - 0.5%, ps3 slim -II-
to podobno ps3 slim jest całkowicie wolny od yloda, to prawda?
nie ma bezawaryjnej elektroniki, zapamietaj to sobie
Nie wiem jak z PS3, ja swoją 360tke mam już czwarty rok i do dzisiaj działa bezawaryjnie, gorzej ze starym padem, w który ostatnio przestało działać gniazdo na headset i strasznie szybko wyczerpuje baterię, trochę się już wyrobił i trzeba kupić nowy. Mam kolegę co ma x'a jeszcze z 2006r. i do dzisiaj działa. U znajomych to różnie, pięciu ma już ponad dwuletnie konsole i nadal działają, a za to u dwóch znajomych konsole padły w pierwszym roku użytkowania.
No ale od czego jest gwarancja, nowych konsolach eliminuje się błędy z poprzednich wersji, więc nie ma się co martwić.
Kup tą konsolę, która ci się bardziej podoba, nie patrz na awaryjność, od tego jest gwarancja. Raczej nie powinieneś mieć problemu z żadną konsolą, tylko kup jakąś nową a nie coś co zalegało w magazynie kilka lat. Konsola jak każda elektronika, może się popsuć w każdej chwili.
SONY daje 1 rok gwarancji, to prawda, ale sklep w którym kupujesz daje ci dwa lata.
Natomiast YLOD -> Tak, występuje, jeżeli grasz na konsoli 48h bez przerwy i to bez chłodzenia konsoli, błąd ten występuje jeżeli wywietrzniki konsoli są od razu przy ścianie przez co konsola nie ma czym "oddychać". Jeżeli wywietrzniki mają min. 10cm od przeszkody to graj śmiało. Jeżeli PS3 ci się przegrzeje to wiatraczki przejdą na wyższe obroty przez co będziesz je słyszał (w przeciwieństwie do zwykłej pracy chłodzenia). Dodatkowo jeżeli nawet większa prędkość wiatraków nie pomoże ochłodzić konsoli znajdującej się pod kocem lub na słońcu to na ekranie telewizora w prawym górnym rogu pojawi się komunikat o wysokiej temperaturze z którą kosnola sobie poradzić nie może i POPROSI cię o wyłączenie systemu.