AMD Athlon X2 260 BOX?
elo co myslicie o tym kompie:
AMD Athlon II X2 260 BOX
4 GB RAM
GeForce GTS 450 1GB
kompa mam juz zamówionego i chciałbym zapytać jakie najnowsze gry na nim pojdą i na jakich detalach graficznych?
Nie podałeś zasilacza, płyty głównej, marki dysku twardego...
Ogólnie taki sobie, za cenę GTS'a 450 można coś lepszego wyrwać... Zależy od gry i rozdzielczości ale myślę, że te medium/high może da radę.
Większość nowych tytułów będziesz mógł odpalić w rozdzielczości 1680x1050 na 'medium' detalach*.
*Oczywiście też wszystko zależy od konkretnego programu.
dokładnie chodzi mi o takie gry jak
gta 4
mafia 2
wiedźmin 2
fifa 11 czy mi pojdzie?
Te gry spokojnie pójdą. Tylko nie rozumiem ludzi którzy pytają czy sprzęt jest dobry po fakcie. Jak już zamówią. GTS450 szpeci ten zestaw. Nie jest źle ale mogłoby być znacznie lepiej. Podaj resztę sprzętu.
goscia w sklepie sie z tatem i gościu mówił że ten komp pod najnowsze gierki pojdzie spokojnie
tylko chciałem się zapytać o opinie użytkowników (pisząć że te gry spokojnie pojdą spokojnie masz na mysli ze na full detalach graficznych) z tego zestawu pamiętam jeszcze ze monitor 21.5 cala
ale to chyba nieistotne
Będzie problem z full detalami, komputer nie jest najwyższych lotów, ale na "średnie" detale możesz liczyć.
Jednak wszystko zależy od gry, taki Wiedźmin 2 na maksymalnych detalach nie będzie działać, a fifa 11 już odwrotnie.
A co miał mówić- że nie? To by nic nie sprzedał... Kiedy ludzie się w końcu nauczą, że sprzedawca to najmniej wiarygodna osoba do zasięgania porady- przecież jemu zależy na tym żeby sprzedać to co ma na stanie...
Nie- ten komputer nie poradzi sobie z tymi grami na maksymalnych ustawieniach, ale na średnich będą działać.
gosciu miał na stanie 2 kompy w cenie 1000-1900 ten który ja wam podałem i 3 rdzeniowy i mowił ze tego 3 rdzeniowego by nie polecał bo gry na nim wypadają dużo gorzej ponoc testował gry na tych kompach a tak dokładnie to w media expert byłem pytałem pod gta 4 episodes from liberty city
i mowił ze te wymagania to pic na wode i ze na full pojdzie grafice
To po co się nas pytasz, skoro sam wiesz wszystko lepiej od sprzedawców?
W GTA akurat tak samo istotny jaki krata graficzna jest procesor- gra jest koszmarnie zoptymalizowana ale garściami czerpie z wielowątkowości. Trzeci i czwarty rdzeń wyraźnie by poprawiły jej działanie.
mam jeszcze pztanie ktora karta jest lepsza GTS 450 czy Radeon 5770?