Allegro prowizja WTF?
Sprzedałem sobie dzisiaj grę na allegro, wszystko niby spoko, ale zagladam do moich opłat..
Prowizja 13 zł ! To jest kurła jakis zart chyba, jeszcze niedawno płaciłem po około 1-2 zł, ale teraz 13?
Pogrzało ich?
Zgaduje ze opchnąłeś jakaś grę za 160+ pln? ;)
bo te 13 pln pasuje w sam raz do prowizji sprzedaży gier .. 8% :P
w 2017 roku tak podnieśli prowizję ;P

Zagladałem teraz na kalkulator prowizji i wyszło mi, ze za sprzedanie gry w kategorii PS4 o wartosci 90 zł, zapłace prowizję w wysokosci 7,20! 15 stycznia 2019 sprzedałem taką grę w takiej kategorii i zapłaciłem 1 zł, musiał być gigantyczna podwyzka w ostatnim czasie, a dokładnie na początku lutego bo też wtedy sprzedałem grę za 90 zł i zapłaciłem juz 7,20
Kurła allegro zdychaj
w 2017 roku tak podnieśli prowizję ;P
No chyba jednak w tym roku moge dać screena jak nie wierzysz
KCD i ACO poszły za taka sama kwote
Ghost2P, do sprzedaży gier tylko olx bądź grupy na facebooku, szczególnie, jeśli mieszkasz w większym mieście.
Niestety małe miasto, wiec ciezko bedzie
Też ostatnio się tak naciąłem na sprzedaży gry na PS4. Trzeba sprawdzać prowizję przed wystawianiem przedmiotu, nauczka na przyszłość.
Ta a ja dorabialem kiedys na e bayu i z 8 zl zysku zrobilo sie 2 aukcja niby darmo ale paypal swoje wzial
>>>Ghost2p
Moze byla promocja na prowizji. Niestety, Allegro mocno podnioslo prowizje. Przestalem tam sprzedawac
Nie sadze, nigdy nie zaglebialem tematu, bo placilem zawsze jakies marne grosze, a teraz dwie sprzedane gry i 25 zl, bylem w szoku
Możliwe, że miałeś takie tanie opłaty. Ja kiedyś wystawiałem dużo w kategorii rowery i miałem zniżki. Zniżki obowiązywały jednak tylko przez jakiś czas.
Allegro podnosi prowizje i powoli stara się przeobrazić w polskiego Amazona, stąd jest tak dużo ofert oznaczonych jako "marka Allegro"
Ghost2P - ale prowizje to mocno podnieśli w 2017, obecnie podnieśli opłatę za sklep z 10 na 40 pln ;P
A że czasem mieli promocje w stylu 25 wystawień za 1 pln dla nowych czy sprzedaj prezenty po świętach za darmo ..