Allegro - problem

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
29.03.2011 11:45
Lukis'
😐
1
odpowiedz
Lukis'
130
POZnańska Pyra

Allegro - problem

No więc tak. Zakupiłem grę u faceta w formie klucza na tej aukcji:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1515404346

Miałem dostać klucz do gry oraz klucz do DLC Czarne Emporium. No i z automatu otrzymałem tylko klucz do DA2 a do DLC nie.
Zakup był w niedzielę, nie odpisuje na maile, nikt nie odbiera telefonów.

Jeszcze poczekać czy może już to zgłosić? (jakby co to gdzie bo pierwszy raz mam taką sytuację). Jak proponujecie postąpić? W końcu jest napisane że gratis DLC a ja nic nie dostałem i brak kontaktu.

edit:

Co gorsza nie kupiłem tego dla siebie, tylko przez swojego konto, tym bardziej zależy mi na tym by był taki produkt jaki w opisie.

29.03.2011 11:50
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
221
Valhalla calling me

Premium VIP

czytanie ze zrozumieniem to widze sztuka wymierajaca.
Kupujesz klucz umozliwiajacy sciagniecie gry, czarne emporium wchodzi w sklad glownego klucza, poprostu bedzie juz w grze

29.03.2011 11:53
kjx
3
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Sprawdź sobie na Social Bioware co masz "dołączone" do gry, bo możliwe, że ten klucz zawiera już w sobie to DLC.

29.03.2011 11:53
Lukis'
4
odpowiedz
Lukis'
130
POZnańska Pyra

No właśnie nie ma.

Klucz jest uaktywniony ale w DLC czyn w grze w zakładce odnośnie pobierania zawartości czy na koncie bioware tego dlc uaktywnionego nie ma.

Tal_Rascha --> GRATIS OTRZYMUJESZ KLUCZ
DO DODATKU DLC
,,CZARNE EMPORIUM''

Dla mnie to oznacza że dostanę dwa klucze. Ba gdy kiedyś w ten sam sposób (ale u kogoś innego chyba) kupowałem DA1 z DLC to miałem własnie dwa osobne klucze.

29.03.2011 11:54
5
odpowiedz
zanonimizowany15417
80
Generał

Poczekać. Przy tylu pozytywnych komentarzach wątpię, aby ryzykował kontem, więc pewnie to jakaś pomyłka. Z drugiej strony, za wiele więcej nie jesteś w stanie zrobić. Istnieje sporo wątpliwości w kwestii legalności zakupu takich kluczy. A wystawienie przez ciebie np. negatywnego komentarza może spowodować zbanowanie konta EA do którego dopisano ten klucz. Wystarczy że napisze do nich że klucz jest kradziony, bo chyba nie posiadasz żadnego dowodu zakupu prawda?

Jednym słowem napisać w czym problem i czekać na odpowiedz. A jak nagle zaczną się masowo pojawiać negatywne komentarze to będziesz wiedział że ktoś ciebie zrobił w konia.

29.03.2011 11:56
Lukis'
6
odpowiedz
Lukis'
130
POZnańska Pyra

No też właśnie ta ilość pozytywnych komentarzy mnie zastanawia.

A poczekać mogę i pochopnie niczego nie zrobię. Dlatego też zapytałem Was o poradę.

Co do legalności to wiem jak to jest :) knrdz mnie uświadamiał :)

29.03.2011 12:22
7
odpowiedz
zanonimizowany652583
24
Generał

Taki automat czasem lubi sie zepsuc, wiec mozliwe ze sprzedawaca o tym nawet nie wie, bo sprawdza transakcje raz na kilka dni. Poczekaj po prostu, ewentualnie napisz jeszcze raz lub zadzwon.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl