allegro - jak anulować zakup?
Kupiłem omyłkowo dwie ilości przedmiotu (właściwie to była wina allegro, bo coś tam chwile nie działało na ich stronie - ale nieistotne), i teraz nie wiem jak anulować ten zakup i kupić tylko jedną sztukę.
Można jakoś to rozwiązać na allegro?
Musiałeś przecież potwierdzić zakup... to nie zauważyłeś? Napisz do sprzedawcy, że chcesz zakupić tylko 1 sztukę, bo miałeś jakiś problem z siecią i po problemie.
@up
Obce są Tobie pojęcia przerw technicznych?
Jeśli będziesz miał szczęście, to allegrowicz cofnie Ci to jedną sztukę, tylko dobrze sprecyzuj wiadomość, żeby nie było wątpliwości po stronie sprzedającego.
Tak jak wyżej, musisz po prostu napisać do sprzedającego i liczyć na jego przychylność, sam miałem z dwa razy taką sytuację, aczkolwiek pamiętaj, że sprzedający nie koniecznie musi się godzić gdyż dochodzą jeszcze kwestie prowizji od sprzedanego przedmiotu.
Jak mogłeś pomyśleć, że bardziej pomocne stanie się stworzenie wątku na forum zamiast wysłania maila do sprzedawcy?
Tez tak mialem. Moze i powie ze anuluje ale potem zapomni i zrobi zwrot prowizji a ty dostaniesz ostrzezenie.