ADSL problem
Od kilku miesięcy regularnie rozłącza mi się ADSL. Dzwonienie na pomoc techniczną neostrady nic nie dało, zamiana routera na inny też nic. Co może być nie tak? ADSL czasem działa bez problemu przez kilka dni, a czasem nie wytrzymuje bez rozłączenia dziesięciu minut.
Może coś nie tak z kablem telefonicznym/filtrem? Podepnij się pod inne gniazdko, albo wymień kable?
Przeciążenia sam nie sprawdzisz, a w TP SA to często w zaparte będą szli, że przeciążeń nie ma. U mnie jednak objawy tego przeciążenia są inne. Nie wywala mnie z netu, ale generalnie wszystko pobiera się wolniej niż na starym modemie telefonicznym, a za to wysyłanie jest maksymalną możliwą prędkością.
Prawdę mówiąc przeciążenia wykluczam, bo dzieje się to o każdej porze dnia i nocy. Z tym ADSL jest naprawdę duży problem, ani infolinia, ani zmiana routera, ani informatyk (który powiedział, że trzeba zmienić router) nie pomogły.
Zadzwoń i ZGLOS USTERKE będą musieli sprawdzić centrale, linie i u Ciebie w domu. gdzieś jest przyczyna u mnie pomogło :)