Acta a muzyka
W internecie pojawilo sie wiele nieprawdziwych informacji o acta. Dlatego mam pytanie. Co ze sciaganiem muzyk? Boz z tego co wiem narazie jest to legalne. I jak wtedy nagrac muzyke na mp3 czy telefon?
power18 powiedz mi że żartujesz :) Ściąganie muzyki nigdy nie było legalne :) . Chyba że autor twórca za pozwoleniem udostępnie je publicznie.
Od 26 stycznia wchodzi przepis że celnicy polscy będą mieli prawo konfiskować iPody, odtwarzacze mp3 i inne urządzenia muzyczne w przypadku podejrzenia ich właścicieli o posiadanie nielegalnie pobranych plików z sieci. Ogólnie chodzi o to by stróż prawa miał bezwzględne prawo zabrania każdej napotkanej osobie nośnika z plikami muzycznymi. Można to czytać że każdy stróż prawa jeśli uzna, że osoba mająca słuchawki na uszach może posiadać nielegalne pliki. Czyli będzie to polegać na domniemaniu. A więc zacznie się wolna amerykanka.
power18 powiedz mi że żartujesz :) Ściąganie muzyki nigdy nie było legalne
W Polsce było i cały czas jest legalne.
Z tego co wiem to mozna miec muzyke ale nie wolno jej publikowac. Tak wyczytalem kiedys na jakims forum ale nie pamietam juz jakim.
No to ładnie, wygląda na to, że już niedługo gliny mnie capną
power18 --> Też tak coś kojarzę, że tylko rozpowszechnianie jest karane. Dlatego za torrenta bekniesz jeśli udostępniasz, a za jakiś ŚP megaupload itp - nie. Możemy się mylić, ale moja szczątkowa pamięć właśnie takie coś przechowuje ;)
[3] i koniec tematu. Nie wiem skąd ludzie bioro jakieś dzikie herezje, że to niby nielegalne.