Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Sobotnie gotowanie - kurczak Monte Cistella

29.01.2012 10:32
1
satene
33
Chorąży

Było mniam.

29.01.2012 11:30
2
odpowiedz
zanonimizowany789322
28
Senator

Hmmm... jak na sfotografowane telefonem wygląda całkiem smacznie :)
Chętnie też bym coś takiego przygotował - tylko martwi mnie ten ser Monte Cistella, bo faktycznie nie ma w Internecie żadnej wzmianki o nim.

29.01.2012 12:39
yasiu
3
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Miczkus - nie martw się za bardzo serem. Poszukaj czegoś, co spełnia kryteria z tekstu, albo dodaj jakikolwiek dobry ser :)

29.01.2012 12:52
4
odpowiedz
zanonimizowany821702
5
Konsul

Myślę, że mozarella by się spokojnie nadawała.

29.01.2012 12:56
yasiu
5
odpowiedz
yasiu
199
Legend

poczciwina - trochę za mało intensywny smak. Ja dałem niecałe 10dkg na ponad pół kilo kurczaka a efekt było czuć.

Co ważne - zapach przy smażeniu przypominał ten, który czułem, kiedy moja babcia smażyła zgliwiały biały ser. Nie jest więc to zwykły ser, to jakiś pleśniak :]

29.01.2012 13:01
tmk13
😱
6
odpowiedz
tmk13
252
Generał

Jak długo musiałeś smażyć pierś, żeby wyszła chrupiąca? Chyba, że jakoś inaczej rozumiemy to słowo.;)

29.01.2012 13:09
yasiu
7
odpowiedz
yasiu
199
Legend

nie długo, ale na dużym ogniu. cienko pokrojona smaży się właśnie na chrupiąco :)

29.01.2012 16:27
extinct
8
odpowiedz
extinct
14
Legionista

Patrząc na powyższą fotografię odnoszę wrażenie, że to nie jest ten slawetny instagram moment o którym tyle się mówi, co?

29.01.2012 16:28
yasiu
9
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Nie wiem o czym mówisz, bo nie jadam jabłek. Ale chyba tak :)

29.01.2012 17:44
10
odpowiedz
Crizon
13
Legionista

Blog o piwach teraz kącik kulinarny, niedługo na łamach gameplay.pl będą rozwiązywane problemy nastolatek poczytujących bravo girl znajdziemy też kącik zwierzeń anonimowych alkoholików. Rozumiem off-topic ale bez przesady.

29.01.2012 17:52
😃
11
odpowiedz
Lutz
173
Legend

Ten ser Monte Cistella jest tak samo wloski, jak new yorker jest amerykanski.

Ot pewnie jakis standardowy ser dojrzewajacy/plesniowy to jest dobry dodatek do past (makaronow) roznego rodzaju.

Do gotowania polecam http://www.bbc.co.uk/food/ rozne szkoly i style, kazdy znajdzie cos dla siebie.

29.01.2012 18:31
yasiu
12
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Crizon - kącik kulinarny istnieje na GP od daaawna :) Sam o tym piszę od dawna. Omiń wpisy otagowane gotowanie/kuchnia i będzie ok :D

Lutz - Prawda to, co do sera. A uczyć się gotować można na wiele sposobów. O ile efekt jest dobry, każdy z nich jest w porządku =]

30.01.2012 07:57
13
odpowiedz
zanonimizowany768165
119
Legend

Coś mi się chyba nie zgadza... marynujesz 2h a danie jest do zrobienia w całości w pół godziny?
Drugie - da się zrobić to danie bez grzybów? Serdecznie ich nie znoszę i z lubością wydłubuje z każdej pizzy.

30.01.2012 09:07
yasiu
14
odpowiedz
yasiu
199
Legend

SpecShadow - faktycznej roboty jest pół godziny. Marynować tak naprawdę nie musisz - jeśli dobrze kuraka przyprawisz, możesz smażyć od razu. Ja lubię marynować :D

Pewnie, że można bez grzybów. Możesz tam dać cokolwiek - na pewno pasuje np. papryka albo cukinia :)

30.01.2012 12:49
Matekso
15
odpowiedz
Matekso
96
Generał

Jasne jasne bo nie chciało się udekorować to lepiej na aparat zwalić winę za nie uchwycenia piękna phi

30.01.2012 13:09
yasiu
16
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Matekso - co tu dekorować? Danie jest na patelni =] A faktem jest, że SGS+ nie ma dobrego aparatu. Następnym razem wezmę cyfrówkę ;)

30.01.2012 14:12
17
odpowiedz
zanonimizowany669420
25
Centurion

@yasiu

możesz polecić jakiś inny ser, bo jakoś nie umiem znaleźć w sklepach tego Monte Cistella :)

30.01.2012 14:15
18
odpowiedz
zanonimizowany821702
5
Konsul

[11] stronka fajna, tylko jeszcze przydałby się jakiś kalkulator przeliczający podane tam wartości na ich ludzkie odpowiedniki.

30.01.2012 17:18
yasiu
19
odpowiedz
yasiu
199
Legend

@belweder - czytaj wyżej - ser podobny do camemberta, ale twardszy. Myślę, że Camembert też przejdzie i też zrobi to, co trzeba - czyli da zapach i smak :)

@poczciwina - google ma chyba kalkulator - wpisz 1 teaspoon - powinno przeliczyć na jakąś inną miarę. Ew. http://www.google.pl/intl/pl/help/features.html#calculator

gameplay.pl Sobotnie gotowanie - kurczak Monte Cistella