meega dobrą pizze potrzebuje. Tylko, nie jakieś tam tele pizze, tylko faktycznie dobrą pizzę, taką żebym mógł o niej opowiadał wnukom :). Szukam non stop po różnych pizzeriach, ale wszystkie reprezentują żałosny poziom. Ostatnio była raptorius, w sumie niezła ale to nie jest to...
DaGrasso, najlepsza siec w Polsce. :)
legroch dodasz coś od siebie ? :) Zamiast wykpiewać daj jakiś przykład, bo za chwila chwytam za telefon :)
Nie znam pizzerii w POZnaniu*, ale jak słyszę o najlepszej pizzy w sieciówce, to aż mnie majonez zalewa.
Da Grasso akurat ma bardzo dobrą pizze.
tylko mi nie chodzi o b.dobrą, ale o zajebistą, tak jak ten pasztet-zajebisty :)
To idz do normalnej pizzerii, albo jedz do Wloch. Na telefon zawsze dostaniesz cos, co z pieca wyszlo przy dobrych wiatrach pol godziny wczesniej.
legrooch - on nie napisał że to najlepsza pizza tylko najlepsza sieć ;>
Rebel Mr Spanky ==> legrooch to po prostu jeden z tych użytkowników, którzy ograniczają się najczęściej do wyśmiewania i wyszydzania, w zachowawczym stylu - olej, ten typ tak ma. Co do pizzy to obawiam, że możesz się srogo rozczarować - nie jadłem jeszcze naprawdę dobrej pizzy w Polsce, a próbowałem w naprawdę wielu miejscach. To samo z kebabem - nigdzie w Polsce nie było mi dane zjeść takiego prawdziwego tureckiego kebaba - nie to mięso, nie te przyprawy, no i brak u nas ayrana (ponoć zakazanego przez UE... śmiech na sali), bez którego kebab traci bardzo dużo.
Da Grasso? Nie rozśmieszajcie mnie.
Najlepsza pizza tylko we Włoszech :P
Awericzku ==> Masz najrację! Tak jest!
tomazzi ==> Wiem, ale jak się to ma do pierwszego posta? Bo jak widać, niektórzy czytają tylko tytuł :>
nie wiem czy jest w Poznaniu, ale naprawde dobra pizze jadlem we Wroclawiu w inVITO. Niestety, zbankrutowali :(. Moze i sieciowka, ale... bardzo dobre ciasto, skladniki, ktore WIDAC na pizzy, a nie sa schowane pod gruba warstwa czegos zoltego co ma imitowac ser (jak w innych pizzeriach ;)). Tylko, ze jak napisal wysiak - trzeba sie udac do lokalu. Wtedy to jest sens :)
cholera dominium nie dojeżdza na mój rejon
A nie ma jeszcze u was Grubego Benka ?
(jak jest to się nie zastanawiaj i tam zamawiaj. W Olsztynie Benek już wchłania konkurencję!)
Gruby Benek brzmi zajebiście, zamawiam stąd :) Coś a'la pizza hut ? Jaką pizze polecasz, bo z tym też mam zawsze dylemat- musi być mięcho.
@down, wziąłem sobie mięsnego benka i piwko :). Brzmi genialnie :))
Człowieniu pizza jest na wypasie składników nie żałują, a pizze sam komponujesz. Chociaż mają chyba kilka swoich propozycji. Najczęściej wybieram właśnie ich twórczość, ta ich podstawowa pizza, nie pamiętam jak się nazywa. W każdym bądź razie, Smacznego! :)
ja wlasnie zjadlem mrozona z biedry i nie narzekam, ale na tel. nie dostaniesz :)
Pare razy byłem w Planet Pizza i nusze powiedzieć, że nawet niezłe maja :) Tylko na chudym cieście
CasaMia
Nie wiem tylko czy dowożą. Ostatni raz jadłem tam dobrych parę lat temu, bo jest cholernie drogo i placki są dość małe, i wtedy też nie dowozili. Może coś się zmieniło. Jedno wiem jednak bardzo dobrze - tak zajebistej pizzy od tamtej pory nigdy jeszcze nie jadłem :>
"no i brak u nas ayrana (ponoć zakazanego przez UE"
Skąd taki pomysł?
Na Wikipedii nic o tym nie wspominają. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ayran
Da Grasso akurat ma bardzo dobrą pizze.
no... jak masz wypalone kubki smakowe :)
Człowieniu pizza jest na wypasie składników nie żałują, a pizze sam komponujesz
faktycznie, w dzisiejszych czasach komponowanie własnej pizzy to zupełna nowość, a nieżałowanie składników świadczy o zajebistości pizzy :)
faktycznie, w dzisiejszych czasach komponowanie własnej pizzy to zupełna nowość, a nieżałowanie składników świadczy o zajebistości pizzy :)
faktycznie idź do lustra i zapytaj się 'dlaczego?' :(
Istniejemy od 1997 roku a od roku 2005 rozwijamy ogólnopolską sieć pizzerii na zasadach franchisingu. Obecnie liczba pizzerii sieci Gruby Benek szybko rośnie. Jesteśmy już obecnie w ponad 50 miastach na terenie całej Polski . Dobry rozwój zawdzięczamy uznaniu wśród konsumentów oraz bardzo dobrej opinii na rynku. Nasza strategia polegająca m.in. na ciągłym kontrolowaniu jakości produktu oraz doskonalenia naszych umiejętności odnosi skutek.
Sukces naszej firmy oparty jest na stałym dążeniu do doskonalenia naszych umiejętności, wieloletnim doświadczeniu. Możliwe jest to dzięki centralnej produkcji ciast według oryginalnej receptury dla wszystkich pizzerii naszej sieci. Składniki, których używamy w czasie produkcji i wypieku pochodzą od znanych i cenionych polskich producentów.Dzięki czemu są one zawsze świeże i najwyższej jakości. Wszystkie te czynniki pozwalają nam na zachowanie niepowtarzalnego smaku naszej pizzy.
Kolejnym elementem wyróżniającym nas wśród konkurencji jest fakt, iż klient sam komponuje pizze decydując o jej składzie oraz cenie. Nasze hasło przewodnie to:
Ty decydujesz co zamawiasz i ile zapłacisz
W ofercie pizzerii sieci Gruby Benek można znaleźć opcję niespotykaną u konkurencji czyli MEGA WYPAS. Oznacza to podwójną ilość każdego składnika.
Jakość naszego produktu została zauważona i doceniona przez konsumentów. Wzrost popularności pizzerii sieci Gruby Benek przyniósł firmie, w prestiżowym programie Laur Konsumenta tytuł Odkrycie Roku 2009.
Oprócz jakości i smaku staramy sie również ułatwić naszym klientom dostęp do naszego wyrobu. W większości naszych lokali system sprzedaży prowadzimy do późnych godzin nocnych. Kiedy już trudno o gorący posiłek, my jesteśmy w stanie dowieźć ją do Państwa ,pachnącą i gorącą.
Obecnie posiadamy bardzo atrakcyjną ofertą dla naszych potencjalnych franczyzobiorców związaną z dotacją na sprzęt i wyposażenie nowo otwieranych lokali. Szczegóły w dziale franchising lub pod nr tel 693 189 129
Zapraszamy do współpracy oraz odwiedzania naszych lokali
Ekipa Grubego Benka
teraz lepiej, to chciałeś zobaczyć ?
ayran u mnie w kebabie normalnie jest..
Dagrasso? Zbyt wiele negatywnych opinii bym próbował, choć to pewnie nie jest franczyza na mairę Maca, więc lokale mogą sie różnic...
Ale u siebie w mieście mam kilka dobrych pizzeri na telefon. Zawsze pyszne ciasto, zioła i składniki, które widać... Co najwyzęj w jednje przesadzaja z serem i jest troche tłusta - wiięc sie przeżuciłem do konkurencji, która zreszta ciasto ma lepsze :D
Swoją drogą - jeśli kiedykolwiek będziecie w okolicy Starogardu Gdańskiego - odszukajcie dworzec PKP. Sam dworzec ciekawie nie wygląda, jednak w środku tegoż budynku mieści się pizzeria. Pizzę w niej przygotowuje Włoch, który to składniki sprowadza (a przynajmniej tak było jeszcze jakiś czas temu) wprost z Italii właśnie :) Pizza powstaje w prawdziwym piecu opalanym drewnem, zresztą sam proces jej powstawania można obserwować, on sam zresztą często woła do siebie "nowych", by pokazać "how to" :)
Minusem jest to, że po Polsku z nim nie porozmawiacie - jednak znając niemiecki tudzież włoski, oczywiście, dowiedzieć można się wielu ciekawych rzeczy.
Ot taka "turystyczna notka" :)
A to teraz Was zaskoczę, ale jedną z najlepszych pizz jakie jadłem w życiu dostałem w... Da Grasso, już nie pamiętam w jakim mieście.
Niestety, wróciłem do tej sieci 4 razy i 2 razy skończyło się ostrym (OSTRYM) rozwolnieniem a raz dostałem pizzę dość mocno (jak dla mnie - za mocno) spieczoną. I już nie wracam.
We Włoszech jadłem pizzę kilka razy i zawsze trafiłem na totalne dziadostwo, nawet w "najlepszych pizzeriach". Porównałbym to do "naszego" ciasta z pomidorami i sosem pomidorowym. Gorzej w całej Polsce się nie da trafić. Szczerze i uczciwie - zjadłbym dwie takie pięćdziesiątki i nadal byłbym głodny.
Z tego co wiem, to co preferujemy to pizza w stylu amerykańskim, a włoska, prawdziwa, właśnie taka jest. Jeśli się mylę, to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu.
Paradoksalnie najciekawsze pizze jadłem w małej knajpie u starego... Włocha. Tyle, że w Danii :)
[29]
no sympatyczny gościu, pizza też dobra. teraz już (siłą rzeczy) w miarę rozumie po polsku, ale jakiś rok temu było zabawnie :P ten piec też ze sobą z Włoch przywiózł.
PS. skąd jesteś?
tazik ale czym się podniecasz ? chciałeś mnie zgasić "ciętą ripostą" czy może notką dla klientów gdzie szefostwo pisze o swojej sieci w samych superlatywach bo jakże by inaczej ?
w każdej lokalnej pizzerii można poprosić o tle skłądników, że ci się ciasto będzie uginać i nie jest to w dzisiejszych czasach nic nadzwyczajnego, a u grubego benka jadłem i nie bylem zachwycony.
Da Grasso jest ok.
[31] Sam dworzec za bardzo mi nie podchodzi, więc jak już to "na wynos" lub "dowóz", więc aż takiej styczności nie mam :)
Starogard właśnie.
[35]
Kto by pomyślał.. ;d
Niedługo karczmę będziemy mogli założyć ;p
eltexo
No proszę, jednak pare osób z stg się znajdzie na golu :P
Trochę poniewczasie, ale najlepsza pizza jaką ja znam w Poznaniu, to Strong w Rimmini na Słowiańskiej. Naprawdę cudo. Ale nie byłem tam już parę lat, mogło się zmienic na gorsze...
Coy2K, tazik jest z mojego miasta, niestety, totalnego zadupia, gdzie Gruby Benek to najnowsza sieć (kilka miesięcy) a konkurencja naprawdę jest marna (musi być, skoro "kucharzom" płacą 5,5 zł/h i to na czarno).
Nie ma nawet co porównywać do Poznania. To trochę tak, jakbyś się kłócił z Rumunem, że 500 ojro to nie jest zajebista pensja. Bo nie jest, ale dla Ciebie ;)
No offence tazik, ale takie są fakty, w Poznaniu znajdziesz więcej burdeli, niż w Olsztynie dobrych pizzerii. Nawet Lipka nie jest jakaś wystrzałowa.
O dupeczkach to nawet nie wspominam ;) ;) ;)
Pizza Hutt- Jak dla mnie zarąbista pizza i chyba też jest na zamówienie.
Gruby Benek- Zarąbista pizzeria tylko że przywykłem do większych pizz w związku z tym uważam że cena jest nieadekwatna do wielkości pizzy, ale za to bardzo smaczna jest ;]
Telepizza- Jadłem ze dwa-3 razy kiedyś i naprawdę była zajebista!
Da Grasso- Nie wiem jaki poziom jest w większych mastach ale u nas to jedna z najlepszych pizzeri w miescie:P
@Valem
ayran u mnie w kebabie normalnie jest..
Gdzie mieszkasz? Zazdroszczę.
@bartek
We Włoszech jadłem pizzę kilka razy i zawsze trafiłem na totalne dziadostwo, nawet w "najlepszych pizzeriach". Porównałbym to do "naszego" ciasta z pomidorami i sosem pomidorowym. Gorzej w całej Polsce się nie da trafić. Szczerze i uczciwie - zjadłbym dwie takie pięćdziesiątki i nadal byłbym głodny.
Z tego co wiem, to co preferujemy to pizza w stylu amerykańskim, a włoska, prawdziwa, właśnie taka jest. Jeśli się mylę, to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu.
Dokładnie, pizza włoska bardzo różni się od amerykańskiej - jest cieniutka i je się ją nożem i widelcem zamiast chwytać w dłonie. No i rzecz jasna nikt w dobrej pizzerii takiej pizzy na kawałki Ci nie pokroi (to już amerykański wynalazek), poza tym spożywanie jej rękoma mogłoby być problematyczne, bo jest ona zwyczajnie miękka (ot różne jej składniki wypuszczają soki). Nie wiem jak mogła Ci nie smakować, stawiam że po prostu trafiałeś na jakieś parszywe pizzerie (których we Włoszech masa).
A sama dyskusja na temat jakości sieci Da Grasso jest idiotyczna, bo poszczególne pizzerie sieci różnią się od siebie dramatycznie.
Sami znawcy pizzy! Jesli pizza nie jest pieczona w piecu opalanym drewnem na kamiennej plycie to nie jest to pizza! Sranie w banie. Da Grasso tez moze smakowac i mi akurat smakuje. W Grubym Benku tez maja dobre pizze.
haha [9] HAH :D ja tam mam u siebie pizzerie i mam radoche że dowóz gratis ;d w sumie wyborne są, ale osobiście nie przepadam za pizzą ( dlatego, że do nich dodają tego zielska, hmm zapomnialem jak to sie nazywa "D )
Awerik
@Valem
ayran u mnie w kebabie normalnie jest..
Gdzie mieszkasz? Zazdroszczę.
kolo Minska Mazowieckiego, w samym Minsku wlasnie w jednym kebabie jest. Przepraszam ze odkpuje ale dopiero teraz zauwazylem
Oczywiste jest, że najlepsza Pizza w Poznaniu to Pizza Brothers dowożą na terenie chyba całego Poznania. zapraszam wszystkich i Polecam Gorąco, a tu łapcie link moe się przydać w głodne wieczory albo w robocie jak to w moim przypadku było ;) http://www.pizzabrothers.pl
W DaGrasso byłem raz, niską cenę pizza zawdzięcza chyba rozwałkowaniu ciasta na grubość włosa... nie dość, że była cholernie cienka to niedopieczona, czekałem pół godz., usiadłem nad klimatyzacją i zanim doszedłem do połowy, pizza była zimna... dodatków tyle co kot napłakał, wrzucili jakieś ochłapy kiełbasy, ketchup też jakiś kwaśny, nie wiem ile on tam stał... w ogóle te sosy tam są w takich małych dzbankach (1 był trochę rozbity u góry) i z tego co rozumiem są dla wszystkich klientów (jak nie zjem całego to trochę dolewają i przechodzi na następnego gościa ? lol)
może akurat nie miałem szczęścia i spróbuję jeszcze kiedyś w innej pizzeri tej sieci i nie powinienem z góry oceniać całej sieci... ale po tej wizycie nie mam o nich zbyt dobrej opinii
To idz do normalnej pizzerii, albo jedz do Wloch
Obawiam sie, że prawdziwa włoska pizza mogłaby nie przypaść do gustu, ma bowiem niewiele wspólnego z plackami serowymi zwanymi pizzą, które są u nas tak popularne.
Jak mam wielkie parcie to zamawiam Pizzę Hut, zwykłą peperoni. Jakoś najbardziej mi przypasowała.
Skosztuj pizzałki we wszystkich pizzeriach najlepszych i zamawiaj na zmianę w najlepszych i tam, gdzie Ci ona smakuje najbardziej!
Najlepsza Pizza na telefon w Poznaniu to oczywiscie Pizza Brothers ;) Mega wypas najlepsze jaką jadłem serek wymiata totalnie, cieszę się, że jest jeszcze jakaś pizzeria która nie daje syfu na pizze tylko płacisz i wiesz, że dostaniesz coś extra ;) dla wszystkich spragnionych serowych wyzwań http://www.pizzabrothers.pl razem ze znajomymi zamawiamy czasem do roboty obiady dla firm też mega dobre i w nie wysokiej cenie ;) Warto spróbowac ;)
http://www.pizzabrothers.pl ;)
Pozdro wszystkim
oby ten temat jak najdłużej się utrzymał i było jak najwięcej komentarzy,jadłem w degrasso czy jak to tam,bodajze telepizza czy może pizza hut i nic nadzwyczajnego... a mam cholerną ochotę na zajebistą pizze :(
Jeżeli dobrze kojarzę i pamiętam to w Poznaniu sieć swoją otworzyła nowa sieć Gang Leona, bardzo tanie i mega zajebiste pizze. POLECAM!!!
ale bezczelna reklama
COOler- > jeśli do mnie piejesz to kiepski jesteś bo żadna reklama tylko mam na przeciwko bloku :D jeżeli do postu 50 no to może coś w tym jest.
Da Grasso też jest the best, szczególnie rewelacyjny mają sos czosnkowy. Jedynie której sieci nie trawie to Pizzy Hut, nie wiem czemu ale w ogóle mi nie przypasowali :/ w dodatku drogo:/
Jadł ktoś tą pizze z tym nowym ciastem Amerykańskim w telepizzy ??
Jadł ktoś tą pizze z tym nowym ciastem Amerykańskim w telepizzy ??
jak dla mnie beznadzieja, chyba że chcesz się zapchać, ale to równie dobrze można się chleba nawpieprzać. ciasto grube, a składników tyle co na zwykłej, czyli co kot napłakał.
Do DaGrasso nigdy więcej nie pójdę, po tym, jak moja kobieta wyciągnęła ze swojej pizzy pieczoną larwę muchy. Ja wiem, że to konkretny lokal, konkretny kucharz i konkretny kierownik, ale dotąd mi niedobrze, gdy wspomnę.
Hmm to może ja jako Poznaniak się wypowiem
1. Tino
2. Tivolli
A jak wolisz iść do lokalu to tylko Galipolli na Królowej Jadwigi na przeciwko Multikina 51.
sebekg -> Nie, do pana supper, ale glupim zapomnialem odswiezyc, i stad to faux pas;p
Ja polecam Pizza Brothers na Koronkarskiej, ceny mają bardzo przystępne, spory wybór, nigdy się nie zawiodłem.
KOSZMAR W PIZERII INFINITY na ul. NARAMOWICKIEJ 244
Najgorsza pizza jaką jedliśmy to Infinity czy jakoś tak na końcu ul. Naramowickiej tuż za torami, Więc po krótce poszedłem tam wraz z moją dziewczyną gdyż nie daleko mieszkamy jeszcze niedawno była w tym miejscu pizza alladyn czy jakoś tak. Wystrój jak na początek nie najgorszy ale już przy zamawianiu pizzy uwagę moją zwrócił okrutny grubas w podeszłym wieku ubrany jak rzeźnik który ślinił się na moją dziewczynę no ale cóż nie przyszedłem tam patrzeć na tego grubasa tylko zjeść, Zamówiliśmy pizzę kebab na którą czekaliśmy chyba z 25 minut a między czasie ten okrutny niechlujny bulaj wciąż na nas patrzył nieufnie jakbyśmy mieli coś ukraść z tej speluny nagle nasza pizza została podana na stół przez co mnie jeszcze bardziej odrzuciło jakiegoś metrowego obleśnego gościa bez zębów albo z czymś w buzi co przypominało kiedyś zęby, jezu jakbyście zobaczyli te jego tatuaże na rękach nie da się opisać czy mu to w przedszkolu robili czy jak no ale ostatnią rzeczą ktora mnie wyprowadziła z równowagi to to że szpetniak który nam podawał pizze śmierdział tak że wyrobić nie szło i jeszcze mówiąc rzyczę smacznego wyleciało na nasz talerz z pizzą coś z jego niechlujnej paszczy. No i w końcu finish mojego koszmaru w pizzerii infinity to to coś co miało się nazywać pizzą którą nam podano smakowało jak pizza z żabki mrożona. OGÓLNIE MASAKRA NIE POLECAMY PODOBNYCH NAM PRZEŻYĆ ORAZ PIZZERI INFINITY na ulicy Naramowickiej...
Spróbuj może Pizza Capri albo Bistro Dromader, oba z Przeźmierowa. Mi bardzo tam smakują.
Na Ogrodach też jest Pizza Pepe. Nie robi wrażenia z wyglądu, lokal też nie, ale pizza w smaku świetna ;)
Spróbuj pizzy w restauracji Piatto Bianco. Mój numer jeden wśród pizzy oferowanej w Poznaniu. Plusem jest możliwość dowozu nawet w późnych godzinach nocnych. Nigdy nie wiadomo, o której godzinie najdzie nas ochota na pizzę :D A co do lokalu, to mają fajny klimatyczny nastrój. Podaję link, może komuś się przyda www.piattobianco.pl
Ja zawsze zamawiam w Szybkiej Pizzy. Sprawdzona, dobra, szybka i duży wybór.
O jednym należy pamiętać- SZALENIE WAŻNA SPRAWA.
To jaki kucharz przygotowuje pizze ! Zdarzało mi się zamawiać notorycznie w jednym miejscu pizze. Restauracja, od której brałem pizze na wynos. Jadłem tam na tyle często by zauważyć, że to jaki kucharz robi pizze ma PRZE OGROMNE znaczenie ! Ta sama wydawało by się pizza, te same składniki, a robiła różnice. Jedna była super, druga po prostu dobra. Opalana piecem ale to luboń- Restauracja miód malina. Znajomy z innej zaś pizzy pracujący na dostawie polecał tylko kilka dni do zamawiania (poprzez kucharza właśnie zmieniającego się z drugim w dane dni).
Data datą, temat ciągle aktualny :P Sama jakoś ciągle szukam dobrej pizzeri w Poznaniu. DaGrasso dupy nie urywa, póki co La Nostra ma u mnie pierwsze miejsce w rankingu ;)
Choć nie mają na telefon to sama pizza wyborna: Bar-a-boo na Taczaka. Wiele dobrego słyszałem też o Bazylii i Oregano.
Czy ktoś podzieli może moją opinie o szybkiej Pizzy? Jak dla mnie jedna z lepszych w Poznaniu i co ważne mają bardzo korzystne promocje a co ważne wyśmienite ciasto :)
Osz to archeologia ;)
Jak Pizza to tylko Suszone Pomidory. A na zamówienie Tino kiedyś była mega dobra.
Niedawno odkryłem świetną pizzerię niedaleko od Poznania. Konkretnie w Wysogotowie, a chodzi o Pizza Sky. Nie sądziłem, że poza dużym miastem można zjeść tak dobrą pizzę. Naprawdę polecam, za każdym razem jest wyborna. Dobre ciasto, dodatki, sosy.
Da Grasso jest dobra, właśnie sobie zamówiłem :)
wszystkie sieciówki typu Benek to porażka, robią pseudo pizze, ciasto które jest podstawą robią z najtańszej maki pszennej, a nie włoskiej TYPu 00, stare ociekające tłuszczem sery, poczytajcie sobie ile lokali sie ostało po benkach i innych franczyzach. Najlepsza pizza jest z pieca opalanego drewnem a nie elektrycznego jak w 90% pizzerii