Poradniki do gier Kody i trainery Nowe poradniki Popularne Współpraca Nielimitowany dostęp
Pobierz Poradnik do Gry PDF, ePUB lub iBooks

FIFA World Cup 2002 - poradnik do gry

FIFA World Cup 2002 - poradnik do gry

Pobierz Poradnik do Gry PDF, ePUB lub iBooks
SPIS TREŚCI

Poziomy trudności | Podstawy poradnik FIFA World Cup 2002

Ostatnia aktualizacja: 1 sierpnia 2016

Poziomy trudności

W FIFA World Cup 2002 dodano jeden stopień trudności. Poza doskonale znanymi wszystkim Amateur, Professional oraz World Class pojawił się jeszcze niższy pułap. A jest nim Beginner. Mamy więc do wyboru cztery poziomy trudności:

  • Beginner - wirtualny przeciwnik biega bez użycia sprintu, jego podania bardzo często nie dochodzą do celu, nie wspominając o strzeleniu bramki. Wystarczy cały czas naciskać W, dwa podania, jeden zwód i gooool! Zaczynamy naukę właśnie tutaj.
  • Amateur - komputer odrobinę inteligentniejszy, nie pozwalający na taka swobodną grę jak miało to miejsce w powyższym przypadku. Zwycięstwo jest jednak nadal na wyciągnięcie ręki.
  • Professional - zaczynają się "schody". Komputer pokazuje, jak się powinno grać w piłkę nożną. Stosunkowo trudno jest mu odebrać piłkę. Celne podania, precyzyjne dośrodkowania, groźne strzały. Wróg dobrze gra w ataku jak i w obronie. Łatwo jest stracić piłkę, podania po ziemi często przechwytywane przez obrońców przeciwnej drużyny.
  • World Class - można określić ten tryb słowami "intensywniejszy professional". I tak też jest. Wszystko podobnie jak w powyższym przypadku, z tym, że przeciwnik jest bardziej skuteczny, zarówno w ataku jak i w destrukcji. Zwycięstwo nie przychodzi łatwo. Łatwo natomiast jest stracić bramkę.

Swoją piłkarską karierę rozpoczynamy jako 'Beginner'. Z czasem, jeżeli będziemy widocznie lepsi od przeciwnika, komputer automatycznie zaproponuje zmianę o jeden szczebel wyżej. I tak przechodzimy kolejne pułapy, aż zaczniemy wygrywać na World Class. Trzeba przyznać, że pokonanie przeciwnej drużyny na tym poziomie daje wiele satysfakcji. Pamiętaj - trening czyni mistrza.