Wyciekły zdjęcia nowej wersji PlayStation 3
Podejrzanie to wygląda, dla mnie to jakaś alfa slimki. A jeśli nie, to jest to głupi ruch ze strony Sony, bo ta konsola po prostu wygląda okropnie.
Slim został zaprezentowany na gamescomie. Liczę na to, że w tym przypadku będzie podobnie.
Ciekawie to wygląda, bardzo podobne do slimki PS2.
Nie rozumiem po co nadal męczyć się z tą konsolą, przecież slimka ma już wszystko co potrzeba, lepiej by się zajęli w końcu PS4
Hajs się musi zgadzać...
@Stalin: A pomyślałeś, że może to im po prostu obniży koszty produkcji i będzie bardziej opłacalne, czego my oczywiście w cenie nie zobaczymy.
Tak jak MChef. To musi byc jakaś alpha czy beta Slimki. Dla mnie tak konsola wygląda obrzydliwie. Jak jakiś grill. Zawiodłem się na Sony. Na pewno nie kupię strata kasy, swojego Xboxa 360 Slim i PS3 Slim już mam więc nie kupię tego czegoś.
Nad ps4 to oni pracują, nie ma się co martwić, ogólnie projekt dobry, ale tego woru grilla mogli by się pozbyć, trudno się to czyści, a jak coś ci wpadnie to kilo roboty, no i wizualnie jakoś słabe to.
Jakkolwiek by to nie wyglądało nie widzę potrzeby przesiadania się na nowy model, ale gdyby moja slim padła nie widzę problemu w wyglądzie tej nowej. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia, pierwsze foty slim też wydawąły się okropne
Jak dla mnie bez sensu... po cholerę wydawać nową wersję Slima, skoro ta już jest ? Tym z Sony się chyba już porządnie w dupach po przewracało i nie mają, co robić z kasą, tylko wydawać ją na zmianę obudowy Slima, zamiast dopracować technicznie owe "PS4"
ikul666 - ale oni wydają nową wersję by zaoszczędzić? Kuzwa IQ co poniektórych mnie przeraża..
gehenna, strasznie. Ręce opadają, po prostu.
edit: olej.
Dziwnie to wygląda, jakby ktoś walnął PS3 z patelni z falowanym dnem. Mi się nie podoba.
fredzio92 - tam nie miało być znaka zapytania.
Niektórzy nie potrafią zrozumieć, że wypuszczenie nowego sprzętu to cięcia kosztów produkcji.
Może ludzie bardziej by się przejęli gdyby cena ps3 spadła o przynajmniej (przynajmniej x2) 100-150zł...
Jeżeli wyjdzie kolejna konsola PS3 to oczywiste jest, że tną koszty. Widocznie nowsza wersja jest bardziej opłacalna w produkcji. Innego wytłumaczenia nie ma. Japończycy "tęgie umysły" by sobie nie robili czegoś ot tak, aby było. SONY już wystarczająco dużo straciło pieniędzy, aby teraz podejmować pochopne decyzje.
Ja trzymam się fata, najładniejszy
Ciekawe co tym razem wytną by zaoszczędzić i nadal utrzymać cenę sprzedaży dla użytkownika końcowego.
A zapłaci za to jak zwykle supermarketowy user zadowolony, że kupuje "nowość".
Bo, że nic nie zostanie ulepszone to pewne na 99% - nadal zostanie archaiczne wifi b/g i zwykły fast ethernet oraz humorystyczna ilość RAM dla zachowania kompatybilności z rupieciarnią bazy sprzętowej PS3.
Sony już "przyoszczędziło" przy pierwszym slimie wycinając możliwość instalacji linuksa jako OtherOS i potem blokując to w firmware na istniejących fatach.
Tym samym kolejne wersje PS3 przestały mnie interesować - poza grzaniem się PS3 FAT był rewelacyjny - referencyjna jakość upscalowana DVD do 1080p, świetna jakość filmów BluRay (tu aż tak nie widać różnicy, bo nawet na stacjonarnych blurayach z kiepskimi DSP MediaTeka obraz jest w miarę OK, bo samo źródło - BD jest dobre) oraz możliwość postawienia obok TV MediaCenter na linuksie w estetycznej obudowie, jednocześnie pozostawiając możliwość wygodnego pogrania od czasu do czasu na dużym ekranie bez użerania się z pecetem i jego sterowaniem niewygodnym bez biurka. A tak Sony wycinając funkcjonalność media center w slimach wyraźnie wypięło się d*ą na trochę bardziej zaawansowanych użytkowników, to i klienci odpowiadają "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubanczykom" ;P
Bo teraz liczy sie kasa, widza ze ludzie placa, to beda doic krowe.
Herr Doktor
Tak klienci sie wypinaja, ze biorac ogolna sprzedaz to ps3 prowadzi od 2 lat.
@Mercc: Bo i tak oferuje najwięcej z 3gen (choćby BluRay i DVD w świetnej jakości), co nie znaczy że gdyby Sony celowo nie zmniejszało jej funkcjonalności, nie mogłaby być lepsza.
A klienci się wypinają m.in. w ten sposób że świadomi nie kupują już tak ochoczo PS3 - cena praktycznie taka sam, a sprzęt w porównaniu do PC jest coraz bardziej przestarzały, zresztą 256 MB RAM nawet w 2006 r. to była IMHO bardzo krótkowzroczna decyzja.
Zamiast nad sprawami sprzętowymi powinni zająć się w końcu programowymi i dopracować system konsoli. Żeby nawet nie można było słuchać własnej muzyki podczas grania w jakąkolwiek grę - zupełnie jak w "programistycznym" średniowieczu.
szczerze mówiąc konsola nigdy niebędzie waszą własnośćią poniewarz sony więcej wydaje na koszt jej produkci niż jej sprzedarz a zato odbija sobie w grach :) przeczytajcie sobie karte gwarancji :D
@aspołeczny: Kiedy ostatni raz byłeś w Internecie? W 2008 roku?
Od 2009 roku SONY zarabia na PS3 jako sprzęcie a nie tylko na licencjach.
@Marco Polo:
Taaa, na sprzęcie z 256MB RAMu będziesz w stanie odpalić grę i jeszcze muzykę w tle...
Nie podoba mi się , jeśli chodzi o wygląd ...
@aspołeczny:
Ty tak na poważnie? (pomimo obrazka mam wątpliwości)
Po pierwsze od czasu slimów Sony zarabia zarówno na sprzęcie, jak i na usługach.
Po drugie nawet gdyby PS3 było sprzedawane za 1 zł z comiesięcznym abonamentem, to sprzęt jest własnością kupującego, co innego zobowiązanie do opłacenia abonamentu przez określony czas. A przy obecnym modelu sprzedaży PS3 żadna usługa dodatkowa nie jest obowiązkowa (Sony liczy po prostu, że skoro ktoś wyda te ~1000 zł na konsolę, to będzie i gry kupował) - taki model strategii sprzedaży. Nie ma to natomiast absolutnie nic wspólnego z zastrzeżeniem własności itp. jak choćby przy sprzedaży na raty.
czy ktoś wie jak napisać opierdol do sony bo zaczynają wkurwiać
Ludzie do czego wy sie spinacie? Nie pasuje - nie będziecie kupować. Proste jak budowa cepa...
Z rewizji na rewizje PS3 coraz brzydsza. :D
Całe szczęście mam pięknego piano black fata. :)