Intel Core i7-8086K – najwyżej taktowany CPU wkrótce w sklepach
Wincyj gluta za 3.2.1......
A swoją drogą jak Intel sobie poradził w zabezpieczeniu nowych procesorów od krytycznych luk wykrytych w poprzednich wersjach?
A co, ktoś zaatakował twój procesor? Czy może tak piszesz glupkowato, bo taka jest dzisiaj moda? Jak nie chcesz, to nie kupuj skoro się boisz.
A co, ktoś zaatakował twój procesor? Czy może tak piszesz glupkowato, bo taka jest dzisiaj moda?
A może ma rację i kwestia zabezpieczeń jest jakby ważna? Mieszkania też nie zamykasz, bo złodziej może otworzyć zamek?
Nie poradził sobie i nie poradzi do nowej generacji procków - czyli wg plotek do następnego roku.
Ryzen 1600X 6c/12t 4.0 Ghz (jeśli masz chłodzenie jakieś za 250zł+, nie stock od AMD, to podkręcisz go spokojnie) w cenie 800zł.
Intel 6c/12t 4.0->5.0Ghz bez żadnego chłodzenia w boxie, do takiego potwora pewnie cooler za 300zł+ musisz dokupić, płyty droższe niż 10g heroiny, a sam procek w cenie 480$ + 23% podatku w polsce i klasycznie januszowy podatek od nowiści.
Tak, jest co gonić xD
Pff, jaki marny zarzut, ty nie masz pojęcia do kogo ten cpu jest kierowany, to jest oczywiste, że to OEM bez wentyla, bo ktoś kto go kupi na pewno ma też na dobre chłodzenie.
Ehh, widzę boli tylna część, bo ktoś napisał prawdę, a ty odpisałeś nie na temat, bo na temat po prostu argumentu nie masz xD
Nawet jeśli bym miał ból dupy, to i tak bym musiał zmieniać opatrunki rzadziej niż Intel sockety XDD
Nawet jeśli bym miał ból dupy, to i tak bym musiał zmieniać opatrunki rzadziej niż Intel sockety XDD
xD Fan Star Citizena zmieciony.
Od ponad pół roku jestem posiadaczem i7 8700k i jakoś skalp nie jest mi do niczego potrzebny, bo sprawę załatwił dobry układ chłodzenia płynem. Obecnie w spoczynku mam około 30-32st, a pod obciążeniem to jeszcze 60 nie widziałem i to przy lekkim oc na 6x4.5Ghz 1.16V (def 6x3.7Ghz 1.25V).
^No jak chłodzisz cieczą to nie dziwota, ale jak używasz coolera to i tak prędzej czy później trzeba skalpować żeby zbić temperatury. Za gluta przy takiej cenie CPU intel powinien zebrać w dzban.
Ja mam i7 4790k 4,7 czy muszę sie obawiać ze za 2 lata będę miał kłopoty z nim co do gier, bo bedzie za słaby :P ?
Dla normalnego użytku bez zabawy B do 5.0-5.1 dla szarego kowaleskiego w 6/12 to jest wymarzony wręcz procesor do grania na najbliższe lata.
elosidzej - obawiać się nie musisz, ale szkoda by było jakby CPU był wąskim gardłem w miejscach procesorowych, 4xxx to już CPU cztery generacje do tyłu czyli złom nawet dzisiaj. Od 8086K w grach mc twój dostanie taki łomot że nawet nie ma co porównywać tych modeli.
Jak mu dadzą pamięć czwartopoziomową, to biorę na premierę ;).
Intel czai się z wprowadzeniem L4cache, ale kiedyś to zrobią (Brodwelle 5x75 już chyba niedostępne).
8086k to nic innego jak wyselekcjonowane 8700k z typową otoczką marketing BS żeby wydoić z ludzi więcej $$
mój 8700k też ma 5Ghz i to szczęśliwie poniżej 1.3v