XDDDDDDDDDDDDDDDDD
Współczuję tym, którzy dopiero co zamówili.
A po RTX 3080 20 GB za dwa tygodnie wyjdzie RTX 3080 Ti.
A za kolejny miesiąc edycja SUPER :))))))))))))))))))
Coś czuję że karty z 2x większą pamięcią będą mało opłacalne. W tej chwili mało gier wykorzystuje tą dodatkową pamięć a cena wzroście całkiem sporo.
Niby bardziej przyszłościowe ale to mnie nie przekonuje.
Te pamięci takie ni w pięć, ni w dziesięć. Z jednej strony 10 giba może być mało, jeśli ktoś chce tą kartę potrzymać do serii 5XXX, z drugiej, 20 giba, za dodatkowe 200 dolców, zapewne nie zostanie użyte, wiec trochę mało opłacalne.
Sezon na jeleni czas zacząć.
3080 16gb
3070 12gb
3060 8gb
Tak to powinno wyglądać na start.
tylko że 10GB jest i tak overpower dla 4K na najbliższe 2 lata, RDR2 w absolutnie maksymalnych ustawieniach wszystko w prawo w 4K potrzebuje 8,2GB v.ram, wątpię aby szybko to się zmieniło szczególnie że na rynku pozostaje wiele układów z 8 czy mniejszą ilością v.ramu.
Metaverse - nawet 3090 nie jest w stanie zapchać PCI16x3, więc 4.0 to tak jakbyś rozważał zakup samochodu do codziennej jazdy i zastanawiał się czy ograniczenie do 250km/h to wielki kłopot :) bo przecież za 20K można je np. zdjąć :D
No i super. Zakupię za 2 lata, bo 1080 w zupełności mi na razie wystarcza. Ogram dotychczasowe gry, a rzucę się na te z ray tracingiem, gdy już będę miał kartę dźwigającą tę technologię. :)
Ja celuję w Gainward Golden Sample, ciekawe na który będzie mnie stać.
20 GB, o cholera. A jeszcze 11 lat temu nowe karty graficzne miały "aż" 1 GB. Jak tak dalej pójdzie, to w 2031 roku najlepsze karty będą miały po 300 GB.
Niech ludzie zabijają się przez RTX 3080 ja sobie spokojnie poczekam na RTX 3070 super i zobaczymy czy RTX 3080 jest dobra kartą
Nowe RTX-y oraz konsole sprzedają się u nas jak świeże bułeczki czyli nie widzę problemu z podniesieniem cen gier...Jednak nie jesteśmy biedakami:P
To ja wole 3090. Fakt cena zaporowa, ale karta na conajmniej 4 lata
Dla tych, którzy chca w tym momencie kupic jedną z "siedmiu wspaniałych" na rdzeniu Turing'a - radzę zapoznać się z tym oto artykułem.
-> "Graphics card zombies: 7 GPUs you absolutely shouldn't buy now | PCWorld" https://www.pcworld.com/article/3575595/graphics-card-zombies-7-gpus-you-absolutely-shouldnt-buy-now.amp.html
powinno to wygladać zupełnie inaczej. Producenci powinni umożliwić montaż dysków SSD do GPU i problem z głowy, hahaha. Tematu nie było.
Ale Nvida wyd.... tych co kupili karty ha ha
Przecież po Watch Doga 3 widać że za mało te pierwsze RTX 3000 8 i 10 GB Vram a co dopiero jak będzie Unreal Engine 5
Nie wiem dlaczego wszyscy sie tak rzucaja na te karty. Ja poczekam jeszcze kilka miesiecy az pojawi sie pelna oferta i przede wszystkim nowe procesory lntela ze wsparciem dla PCIe 4.0. w tym momencie widze wiekszego sensu laczenia takiej karty ze starym cpu.
Nie w tym wątku napisałem co chciałem
Ja tam czekam na 20 GB. Jak już mam wydawać prawie 5 tys to niech będzie to pół wypas (moja teściowa tak gada) i gwara na 4 lata.
Czas sprzedac jakiemus januszowi ktory poluje od 3 lat na rtxa 2080 ti po kosztach, doplacic i kupic se rtxa 3080 :D
wszyscy komentują i sie podniecają a tak na prawdę nikt z was takiego rtxa nie kupi bo mama nie da pieniążków a jeździcie na 1050 ti albo 1060... taka prawda